ÚJ

A WHO szakértői bizottsága az AstraZeneca vakcináról

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem védőoltásának előnyei lényegesebbek, mint bármilyen kockázat, és ajánlható széleskörű felhasználásra, így a 65 év felettiek immunizálására is - közölte a WHO szakértői bizottsága.


Újabb adag Pfizer/BioNTech vakcina jött, beindult a BioNTech marburgi gyára is.

a Comirnaty nevű oltóanyagból az 500000. adag érkezett. Beindult a BioNTech marburgi gyára is.


A WHO szerint több adat kell még az AstraZeneca vakcinájának jóváhagyásához

Több adatra van szükség az AstraZeneca vakcinájának a WHO általi jóváhagyásához - jelentették ki az ENSZ egészségügyi szervezetének szakértői, reagálva arra az új tanulmányra, amely szerint a svéd-brit gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett védőoltás korlátozottan hatékony a SARS-CoV-2 nevű vírus dél-afrikai mutációjával szemben.


Változatlanul hatékonyak a védőoltások

A brit oltási kampányban jelenleg alkalmazott oltóanyagok is jó hatékonysággal védenek a Nagy-Britanniában leginkább elterjedt koronavírus-variásokkal szemben - írta hétfőn megjelent cikkében Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár.


A Szputnyik V COVID-19 vakcinajelölt biztonságosnak és hatékonynak tűnik, írja a The Lancet

Denis Logunov és munkatársai beszámolnak a Sputnik V COVID-19 vakcina 3. fázisú vizsgálatának időközi eredményeiről a The Lancet-ben.


Két évig nyújthat védelmet a Szputnyik V?

Feltehetően több mint két évig nyújt védelmet a Covid-19 ellen a Szputnyik V vakcina - jelentette ki Alekszandr Gincburg, a Gamaleja Intézet igazgatója.


Az AstraZeneca vakcina jelentősen csökkenti a vírus átvitelét is

Lényeg: Az AstraZeneca vakcinája 100%-os védelmet nyújt a súlyos megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozással szemben a fázis III vizsgálatok elsődleges elemzése szerint. A hatékonyság növekszik a beadott dózisok közti időköz növelésével. Az első dózis után a védelem 70% feletti. Az első eredmények szerint a vakcina 67%-ban véd a betegség átadása ellen


Megkapta az EU engedélyt az AstraZeneca-Oxfordi Egyetem vakcinája

Az Európai Bizottság pénteken feltételes engedélyt adott az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcinájának forgalomba hozatalára.


Az EMA szerint biztonságos a Pfizer-BioNTech vakcina

Az EMA ma kiadta első biztonsági frissítését a COVID-19 oltásról - a Comirnaty- ról.. Arra a következtetésre jut, hogy a Comirnaty (Pfizer/BioNTeck) oltási kampányokban történő felhasználásáról összegyűjtött biztonsági adatok összhangban állnak a vakcina ismert biztonsági profiljával, és nem észleltek új mellékhatásokat.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop