Valószínűleg évente kell majd emlékeztető oltást beadatni

A Pfizer vezérigazgatója szerint valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltást beadatni, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani.


Omicron: a vakcinák védenek a dél-afrikaiak szerint

Úgy tűnik, hogy az Omicron-változat képes megkerülni bizonyos immunitást, de a vakcinák továbbra is védenek a súlyos megbetegedések ellen, a legfrissebb dél-afrikai adatok szerint, ahol gyorsan megelőzi a Deltát, és a domináns változattá válik.


Omicron variáns: semmi pánik!

A dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést a koronavírus minap azonosított új, omikron nevű változata - mondta vasárnap Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke.


Omicron: riadalom világszerte

Miközben a kutatók éjjel-nappal dolgoznak, több ország beutazási tilalmat rendelt el az új vírusváltozat miatt


A SARS-Cov2 „szuperváltozata” jelent meg Dél-Afrikában, Botswanában és Hong Kongban (UPDATE)

A B.1.1.529 változat „rendkívül magas” számú mutációt tartalmaz, 32 mutációval. Három különböző országban azonosították az új vírus változatot, amely „rendkívül magas” számú mutációt tartalmaz, és amely kikerülheti az immunrendszert, bár az esetek száma nagyon kicsi.


Kit mikor, hogyan, miért kell tesztelni?

Betegnek érzi magát, de nem tudja mi fertőzhette meg? Idős, krónikus beteg vagy immunhiányos személy él a környezetében? Megkapta a védőoltást, és mégis COVID-gyanús tünetei vannak? Nem biztos abban, hogy szüksége van-e harmadik oltásra?


A harmadik oltás felerősíti az immunválaszt

A vakcináról többek között az izraeli adatokból tudható, hogy az emlékeztető oltást kapott felnőtteknél húszszor ritkább a betegség előfordulása, a a súlyos lefolyású betegég elleni védelem pedig 97 százalékra emelkedik.


A magyar orvosok „szomorú karácsonyra” figyelmeztetnek, miközben a COVID-esetek száma szárnyal

Magyarországon 10 265 új COVID-19-fertőzöttről számoltak be szerdán, ami március vége óta a legmagasabb napi adat, ezért az Országos Orvosi Kamara a tömegrendezvények és a zárt térben történő kötelező maszkviselés betiltását indítványozta.


Rusvai Miklós a harmadik oltásról

Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek.


Az Egyesült Államok utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra, Csehországra és Izlandra a koronavírusos fertőzöttek növekvő száma miatt.


| | | | | 6 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop