ÚJ

A COVID-19 fertőzés által kiváltott T-sejtek reagálnak az új vírusvariánsokra is

A T-sejtek, melyek az immunrendszer kritikus elemei, a három legelterjedtebb új vírusvariáns ellen is védelmet nyújt.


A Pfizer, Moderna oltások csökkentik a tünetmentes fertőzések számát is

A Pfizer Inc és partnere, a BioNTech SE, valamint a Moderna Inc oltásai heteken belül csökkentették az új koronavírus okozta fertőzések kockázatát az első két oltás után.


A Pfizer szerint a Covid-19 vakcina legalább hat hónapig véd, a változatok ellen is

A Pfizer / BioNTech koronavírus vakcinájának folyamatban lévő, 3. fázisú klinikai vizsgálata megerősíti, hogy védelme a második adag után legalább hat hónapig tart - közölték a cégek csütörtökön. Az eddigi legjobb becslés szerint a védelem időtartama 90 nap volt.


A Pfizer-BioNTech COVID-19 oltása tizenévesek számára is ajánlható

Március 31-én a vállalatok kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben összefoglalták az USA-ban és másutt már engedélyezett oltóanyaguk biztonságosságát és hatékonyságát vizsgáló tanulmányuk eredményeit 16 éves vagy fiatalabbak körében


Az oltást kérő várandósok regisztráljanak! Update: A szoptatós anyákat mégsem oltják be soron kívül

A háziorvosok ki tudják szűrni a különösen veszélyeztetett kismamákat, akiknél sürgető, hogy megkapják a koronavírus elleni védőoltást.


Csak 60 felettieknek adnak AstraZeneca-oltást Németországban

A 60 éven felüliekre korlátozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni AstraZeneca-féle védőoltások használatát Németországban - jelentette be Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.


„Kettős mutáns” koronavírus változat

Az Indiában gyűjtött mintákban a koronavírus új "kettős mutáns" változatát fedezték fel. Vizsgálják, hogy a variáns, ahol két mutáció jön létre ugyanabban a vírusban, fertőzőbb-e vagy kevésbé hatásos-e ellene az oltás.


Az AstraZeneca oltása ritka immunválaszt okozhat, mely trombózishoz vezethet UPDATE : Berlin szünetelteti a 65 év alattiak oltását

Az oslói és a Greifswald Egyetem kutatócsoportjai úgy vélik, hogy magyarázatuk van arra a vérrögképződésre azoknál, akiket az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával oltották be.


A rezisztens mutációktól tart a német kancelláriaminiszter

Fokozódik az új típusú koronavírus vakcináknak ellenálló mutánsok veszélye, ha a napi új fertőződések számának gyors emelkedése mellett halad előre az oltási kampány - mondta a német kancelláriaminiszter.


A COVID-19 vakcinák rendkívül hatékonyak a várandós és szoptató nőknél - új tanulmány

A COVID-19 vakcinák nagyon hatékonynak bizonyulnak a terhesség alatt - derült ki az American Journal of Obstetrics and Gynecology egyik frissen publikált tanulmányából. Azt is megállapította, hogy a beoltottak értékes immunitást adnak újszülötteiknek.


| | | | | 6 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop