Jó hírek a Pfizer koronavírus elleni tablettájáról

A Pfizer kedden azt közölte, hogy a vírusellenes COVID-19 tabletta végső elemzése továbbra is közel 90%-os hatékonyságot mutatott a magas kockázatú betegek kórházi kezelésének és halálozásának megelőzésében. A legújabb laboratóriumi adatok azt sugallják, hogy a gyógyszer hatékony az omikron variánssal szemben is.


Izraeli vizsgálat: a Pfizer COVID-19 booster véd az Omicron ellen

Izraeli kutatók szombaton közölték, hogy a Pfizer/BioNTech COVID-19 vakcina három oltása jelentős védelmet nyújtott az új omikron-változat ellen.


Az omikron ellen három oltás kell a Pfizerből

Három oltás szükséges az omikron változat ellen a Pfizer/BioNTech vakcinájából a laboratóriumi vizsgálatok előzetes eredménye alapján.


COVID-19 vakcinák gyerekeknek: Amit a szülőknek tudniuk kell

A COVID-19 elleni vakcinák már elérhetők az 5 éves és annál idősebb gyermekek számára. Íme, amit a szülőknek és a gyerekeknek tudniuk kell az oltás biztonságosságáról és hatékonyságáról, a lehetséges mellékhatásokról és az oltás előnyeiről.


A Covid emlékeztető oltások jelentősen fokozzák az immunitást

A Cov-Boost vizsgálatvezetője szerint az oltások sokkal magasabb védelmet kínál, mint amennyi a kórházi kezelés és a halál megelőzéséhez szükséges. Az eredmények azt mutatják, hogy mind a Pfizer, mind a Moderna mRNS vakcina rendkívül hatékony emlékeztető oltás.


Valószínűleg évente kell majd emlékeztető oltást beadatni

A Pfizer vezérigazgatója szerint valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltást beadatni, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani.


Omicron: a vakcinák védenek a dél-afrikaiak szerint

Úgy tűnik, hogy az Omicron-változat képes megkerülni bizonyos immunitást, de a vakcinák továbbra is védenek a súlyos megbetegedések ellen, a legfrissebb dél-afrikai adatok szerint, ahol gyorsan megelőzi a Deltát, és a domináns változattá válik.


Omicron variáns: semmi pánik!

A dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést a koronavírus minap azonosított új, omikron nevű változata - mondta vasárnap Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke.


Omicron: riadalom világszerte

Miközben a kutatók éjjel-nappal dolgoznak, több ország beutazási tilalmat rendelt el az új vírusváltozat miatt


A SARS-Cov2 „szuperváltozata” jelent meg Dél-Afrikában, Botswanában és Hong Kongban (UPDATE)

A B.1.1.529 változat „rendkívül magas” számú mutációt tartalmaz, 32 mutációval. Három különböző országban azonosították az új vírus változatot, amely „rendkívül magas” számú mutációt tartalmaz, és amely kikerülheti az immunrendszert, bár az esetek száma nagyon kicsi.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop