ÚJ

A nők súlyosabb COVID-19 oltási mellékhatásokat jelentenek

Valószínűleg tudja, hogy bármelyik COVID-19 vakcina beadása után kisebb mellékhatások jelentkezhetnek. De valószínűleg nem tudja, hogy több nő, mint férfi jelenti az oltások mellékhatásait.


Az EMA biztonsági bizottsága folytatja az AstraZeneca COVID-19 vakcina és a tromboembóliás események kivizsgálását - további frissítés

Több EU-országban a nemzeti oltási kampányokért felelős hatóság ideiglenesen szüneteltette az oltást az AstraZeneca COVID-19 vakcinával. Ez elővigyázatossági intézkedés, miközben az EMA a trombózis olyan eseményeit vizsgálja, mely az oltást kapottaknál fordult elő, amint arról korábban beszámoltunk.


Az AstraZeneca cáfol

Az AstraZeneca gyógyszergyár vasárnapi közleménye szerint semmiféle tudományos adat nem utal arra, hogy a cég által az új típusú koronavírus ellen kidolgozott oltóanyag növelné a vérrögképződés kockázatát.


Mikor tetőzik a harmadik hullám?

Csak rendkívül nehezen lehet megbecsülni, hogy mikor lesz a "csúcsa" a koronavírus-járvány harmadik hullámának, és mikor kezdenek csökkenni az esetszámok - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.


Egyes esetekben a kínai oltás nem vált ki megfelelő antitest választ

Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai megkezdték a Sinopharm koronavírus vakcina harmadik adagjának beadását néhány embernek, mivel az orvosok szerint a kínai oltások egyes esetekben nem termeltettek elegendő antitestet, írja a Wall Street Journal.


MIS-C: koronavírus szövődmény gyerekeknél?

A Kawasaki-kórhoz hasonló tünetekkel járó gyermekbetegség kapcsolatban állhatnak a SARS-CoV-2 vírussal.


Ismét zűrök az AstraZeneca körül

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) csütörtöki közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok nem erősítik meg, hogy az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca oltóanyaga okozta volna a Dániában észlelt trombózis eseteket.


Engedélyezte a Johnson & Johnson vakcinájának uniós forgalmazását az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság csütörtökön feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni vakcinájára.


A favipiravirról

A favipiravir a remdesivir mellett az egyetlen olyan gyógyszer, amely a klinikai vizsgálatok alapján meglehetősen nagy bizonyossággal hatékony a SARS-CoV-2 koronavírus ellen. De csak akkor, ha a betegség korai szakaszában alkalmazzák. Ezért számos szakember küzdött azért, hogy a gyógyszert ne csak a már kórházba került betegeknél lehessen alkalmazni.


Mitől más a harmadik hullám?

Akár hússzor több vírus mutatható ki a brit típusú variáns által fertőzött személyekben, mint az eredeti, vuhani koronavírust elkapók szervezetében – derült ki a Neumann Labs-nál elvégzett több mint 1500 PCR teszt adatainak elemzéséből.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop