Kit mikor, hogyan, miért kell tesztelni?

Betegnek érzi magát, de nem tudja mi fertőzhette meg? Idős, krónikus beteg vagy immunhiányos személy él a környezetében? Megkapta a védőoltást, és mégis COVID-gyanús tünetei vannak? Nem biztos abban, hogy szüksége van-e harmadik oltásra?


A harmadik oltás felerősíti az immunválaszt

A vakcináról többek között az izraeli adatokból tudható, hogy az emlékeztető oltást kapott felnőtteknél húszszor ritkább a betegség előfordulása, a a súlyos lefolyású betegég elleni védelem pedig 97 százalékra emelkedik.


A magyar orvosok „szomorú karácsonyra” figyelmeztetnek, miközben a COVID-esetek száma szárnyal

Magyarországon 10 265 új COVID-19-fertőzöttről számoltak be szerdán, ami március vége óta a legmagasabb napi adat, ezért az Országos Orvosi Kamara a tömegrendezvények és a zárt térben történő kötelező maszkviselés betiltását indítványozta.


Rusvai Miklós a harmadik oltásról

Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek.


Az Egyesült Államok utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra, Csehországra és Izlandra a koronavírusos fertőzöttek növekvő száma miatt.


Az EMA javasolja két monoklonális gyógyszer engedélyezését

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére monoklonális antitesteket tartalmazó gyógyszerek, a Ronapreve (casirivimab, vagy imdevimab), illetve a Regkirona (regdanvimab) európai uniós használatának engedélyezését javasolta.


Nagyon sikeres a BioNTech

Az előző évinél majdnem százszor nagyobb bevételt ért el a január-szeptemberi időszakban a BioNTech.


Az EMA rövidesen ajánlani fogja a molnupiravirt

Az Európai Gyógyszerügynökség hétfőn közölte, hogy "a lehető legrövidebb időn belül" ajánlani fogja a Merck & Co által a koronavírus elleni molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer uniós szintű alkalmazását.


Egyszerre is beadható a kétféle oltás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője szerint egyszerre is beadható a koronavírus és az influenza elleni oltás, hatásfokukat nem befolyásolja az egybeesés.


Olthatják a 5 és 11 év közötti gyerekeket is az USA-ban

Kedden délelőtt a CDC tanácsadó testülete egyhangúlag, 14-0 arányban döntött úgy, hogy javasolja a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának beadását az 5 és 11 év közöttiek számára.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop