WHO-növekszik a koronavírus fertőzések száma

Miután 2022. január vége óta folyamatosan csökkent a heti rendszerességgel jelentett új COVID-19 megbetegedések száma világszerte, a 2022. március 7. és március 13. közötti héten az új heti megbetegedések száma 8%-kal nőtt az előző évhez képest.


Új COVID-19-változatot találtak Izraelben

Lehetséges, hogy az omikron variáns és a BA.2 variáns egy új változattá mutálódott


Még nincs vége a járványnak

Nincs vége a koronavírus-járványnak, és továbbra is "botrányosan méltánytalan" a védőoltások globális elosztása - hívta fel a figyelmet az ENSZ-főtitkár.


Hogyan viselkedik a "lopakodó" változat a valóságban?

Az új laboratóriumi és állatkísérletek nyomán, amelyek azt sugallták, hogy a BA.2 súlyosabb betegséget okozhat, mint az eredeti omikron törzs, két új tanulmány segít megvilágítani, hogy a való világban az emberi immunitás mennyire védekezik ellene.


Az uniós országok beengedik a WHO által jóváhagyott vakcinával beoltottakat

Az Európai Unió országai kedden megállapodtak abban, hogy megnyitják határaikat aok előtt, akiket a WHO által engedélyezett vakcinákkal oltottak be COVID-19 ellen.


Meddig véd a COVID-19 elleni védőoltás?

A COVID-19 elleni védőoltás védőhatása már az első néhány hónapban csökkenhet . Az Egészségügyi Világszervezet ( WHO ) által a Lancetben közölt metaanalízis szerint az oltás hatékonyságának körülbelül 20%-os csökkenésével kell számolni az első 6 hónapban.


A favipiravir koronavírus elleni alkalmazásának tudományos alapjai

Az alábbi cikkben közöljük az MTA közleményének kivonatát, a teljes szöveg a lap alján lévő linkre kattintva olvasható.


Hosszú COVID: minden harmadik idősebb felnőttnél más betegségek alakulnak ki a felépülés után

Minden harmadik 65 év feletti amerikainál a COVID-19-ből való felépülést követő első 120 napban újabb betegség alakult ki. A British Medical Journalban megjelent publikáció szerint ( BMJ, 2022; DOI: 10.1136/bmj-2021-068414 ), ez az arány magasabb volt, mint a SARS-CoV-2 fertőzés nélküli két összehasonlító csoportban.


A Novavax vakcina még serdülőkorban is magas védőhatást ér el

Az első, Észak-Amerikában és Európában jóváhagyott fehérjealapú koronavírus vakcina, a Nuvaxovid gyártója a serdülőkorúakra kívánja kiterjeszteni. Az alap egy klinikai vizsgálat adatai, amelyben a 12-17 éves korosztályban két NVX-CoV2373 oltás közel 80%-os védőhatást ért el. Ez derül ki a gyártó sajtóközleményéből, a publikáció függőben van.


Az omikron új alvariánsa csak „bújócskázni” próbál

A hagyományos PCR teszt nagy pontossággal mutatja ki az omikron BA.2-es alvariánsát is


| | 62

Web Design & Development Prowebshop