A nyugat-nílusi vírusról

2023. 08. 30

A nyugat-nílusi vírusra (WNV- West Nile Virus) az 1999-es New Yorkban regisztrált fertőzések kapcsán figyelt fel a világ.

Tovább emelkedett Görögországban a nyugat-nílusi láz halálos áldozatainak száma

2018. 09. 17

Görögországban 22-re emelkedett a nyugat-nílusi láz halálos áldozatainak száma, és további 180 megbetegedést regisztráltak - közölte az athéni egészségügyi minisztérium illetékes hivatala.

Újabb négy haláleset Romániában nyugat-nílusi láztól

2018. 09. 17

Újabb négy emberéletet követelt a nyugat-nílusi láz az elmúlt héten Romániában, ahol ezzel idén már 21-re emelkedett a betegség áldozatainak száma.

Nyugat-nílusi lázban halt meg egy férfi a határhoz közeli Pélmonostoron

2018. 09. 05

A magyar határhoz közeli Pélmonostoron (Beli Manastir) egy férfi belehalt a nyugat-nílusi láz okozta fertőzésbe, ő az első halálos áldozata a betegségnek Horvátországban - közölte a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ)

Nyugat-nílusi láz: fontos a megelőzés, a szúnyogok elleni védekezés

2018. 08. 03

A szúnyogok elleni védekezés, a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet az MTI-nek adott csütörtöki nyilatkozatában az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának osztályvezetője a nyugat-nílusi vírus szerbiai megjelenése miatt.

Emberre is veszélyes nyugat-nílusi láz vírusával fertőzött szúnyogok jelentek meg Csehországban

2018. 06. 19

Az emberekre is veszélyes nyugat-nílusi láz vírusával fertőzött szúnyogokat azonosítottak Csehországban - írta kedden a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.

A nyugat-nílusi vírusnak idén már nyolc halálos áldozata van Szerbiában

2014. 10. 09

Idén már nyolcan haltak meg a nyugat-nílusi vírus okozta megbetegedésben Szerbiában, 51-en pedig biztosan megfertőződtek ettől a kórokozótól, és 18 esetben fennáll a fertőzés lehetősége - közölte szerdán a honlapján a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet.

Szerbiában véget ért a nyugat-nílusi vírus okozta idei járvány

2013. 10. 02

Véget ért a nyugat-nílusi vírus okozta járvány Szerbiában, az orvosok idén már nem számítanak újabb fertőzöttekre - jelentette be kedden a Szerbiai Klinikai Központ fertőző és trópusi betegségek részlegének igazgatója.

Többen meghaltak nyugat-nílusi vírusfertőzésben Szerbiában

2013. 08. 20

Négy ember halálát okozta a nyugat-nílusi vírus Szerbiában - közölte hétfőn a belgrádi közegészségügyi intézet.

Veszélyes japán szúnyogok terjedtek el Németországban

2012. 11. 20

Teret hódított a veszélyes japán szúnyog (Aedes japonicus) Németországban.

1 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop