New York segítséget kap a nyugat-nílusi vírus elleni küzdelemben

Clinton elnök állami szintű veszélyhelyzetté nyilvánította a nyugat-nílusi vírus elterjedését, ami az állam 30 milliója mellé további 5 millió dollárt jelent.

vírus, fertőzés, nyugat-nílusi vírus, vírus, nyugat-nílusi vírus | The New York Times Health News Service   Medincorp | Capiello, D.

Az alap a költségeknek az állam által vissza nem térített 75 százalékának fedezésére szolgál. Az állam 62 megyéjéből 61-ben azonosítottak fertőzött madarakat. New York a pozitívnak tesztelt madarak azonosításának napjától a költségek felét fizeti vissza a megyéknek.

Eddig hét államban - Connecticut, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Pennsylvania és Rhode Island - fedeztek fel fertőzött madarakat.

A vírus legkevesebb nyolc halálesetért volt felelős tavaly. Az influenza-szerű tüneteket okozó, gyermekekre, idősekre és gyenge immunrendszerűekre különösen veszélyes betegséget általában szúnyogok terjesztik.

"A szűkös költségvetésű önkormányzatok számára a vírus nagy anyagi megterhelést is okozott. Ezzel az összeggel már egyenesbe jöhetnek a hatóságok" - jelentette ki Charles Schumer szenátor, aki kiharcolta, hogy pénz kerüljön erre az állami alapokból. A New York-i demokrata szenátor további források után kutat.

Sokan aggódnak azonban, hogy miként fogják elosztani a pénzeket. A helyhatóságok joga, hogy döntsenek az összegek felhasználásáról. Néhányan például az Anvil rovarirtó sprayt választották, míg mások mást.

"Ha nincsenek korlátozások, akkor lehet, hogy a megyék megint a sprayt veszik meg, ami nem biztos, hogy jó megoldás" - hangoztatta Pam Hadad Hurst, a Coalition for Alternatives to Pesticides nevű szervezet elnöke.

Megjelent: Albany Times Union

| vírus, fertőzés, nyugat-nílusi vírus
2002-07-31 17:42:54
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop