ÚJ

Olaszországba visszatért a nyugat-nílusi vírus

Ismét felbukkant a nyugat-nílusi vírus Olaszország északkeleti részén - állítják olasz járványszakértők a Veneto tartományból jelentett újabb fertőzés után.


A nyugat-nílusi vírusról

A nyugat-nílusi vírusra (WNV- West Nile Virus) az 1999-es New Yorkban regisztrált fertőzések kapcsán figyelt fel a világ.


Újra támad a nyugat-nílusi vírus az Egyesült Államokban

Vírus-hurrikánnak is nevezik az Amerikában ismét terjedőben levő nyugat-nílusi vírusjárványt. A halált okozó, afrikai eredetű vírus először 1999-ben érkezett New Yorkba.


New York segítséget kap a nyugat-nílusi vírus elleni küzdelemben

Clinton elnök állami szintű veszélyhelyzetté nyilvánította a nyugat-nílusi vírus elterjedését, ami az állam 30 milliója mellé további 5 millió dollárt jelent.


Útmutató a nyugat-nílusi vírus által fenyegetett területek számára

A Centers for Disease Control and Prevention egyértelmű útmutatásokat közölt azon területek számára, ahol nyugat-nílusi vírussal fertőzött madarak élnek.


Láthatatlan fenyegetés - a nyugat-nílusi vírus rettegésben tartja New York városát

NEW YORK, USA - New Yorkot a rémület hatja át. Ezúttal nem a nyári hőségtől szenved a város, hisz a hőmérséklet az idén szokatlanul kegyes volt, nem is a bűnözési hullám újabb fellángolásáról van szó. Akkor miért retteg mégis mindenki annyira, hogy lezárták a Central Parkot, az anyák nem engedik utcára a gyerekeiket és a gyerekek nyári táborozásait is egyik napról a másikra lemondják?


A szúnyog által hordozott vírus Boston felé tart

BOSTON - Egy nappal azután, hogy az állam lakói felfedezték, hogy a potenciálisan halálos nyugat-nílusi vírus a part mentén felkerült Massachusettsbe, a csütörtökön megtalált második fertőzött varjú után a hatósági tisztviselők kijelentették, hogy a szúnyogok hordozta vírus az egész államban elterjedhet.


A szúnyogszezon tetőzik - a tudósok keresik a nyugat-nílusi vírust

STRATHAM, USA - Nemrégiben egy reggel, egy védőöltözetet viselő szőke nő lépegetett egy illatos mezőn keresztül az előző nap kitett csapdája felé. A nylonzsák tele volt szúnyogok súlytalan tetemével.


"Őrszem" csirkék az első vonalban a nyugat-nílusi vírus ellen

HENDERSONVILLE, USA - A keleti partot váratlanul megtámadó, a harmadik világból érkezett kórokozó, a nyugat-nílusi vírus elleni legjobb védelem az észak-karolinai park egyik mocsaras sarákban ül.


| 2
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop