ÚJ

Brazil kutatók újabb bizonyítékot találtak a zikavírus és a kóros kifejűség összefüggésére

Kóros kisfejűséggel született babák agyában találták meg a zikavírust brazil kutatók, ez újabb bizonyíték arra, hogy a kórokozó és az újszülöttek mikrokefáliája összefügg.


A zikaláz megelőzése érdekében orosz járványügyi szakemberek az óvszert javasolják, a csókolózást nem

Orosz járványügyi szakemberek azt javasolták kedden a latin-amerikai útról hazatérő turistáknak, hogy a zikavírus terjedésének megakadályozása végett nemi érintkezéskor egy hónapig használjanak óvszert, és tartózkodjanak a csókolózástól.


Oroszországban is felütötte fejét a zikavírus

Első alkalommal mutattak ki zikavírusos megbetegedést Oroszországban: egy nő a Dominikai Köztársaságban eltöltött nyaralását követően hurcolta be az országba a kórokozót - közölték hétfőn a moszkvai fogyasztóvédelmi hatóságok.


Zikaláz - Brazília 220 ezer katonát vet be a moszkitók ellen

Országszerte 220 ezer katona bevetéséről döntött pénteken a brazil kormány a zikavírus terjedésének első számú felelőse, a szúnyogok ellen.


Maduro: Venezuelában három halottja van a zikalázhoz kapcsolódó eseteknek

Venezuelában három halottja van a zikalázhoz kapcsolódó eseteknek - jelentette be Nicolás Maduro államfő.


Kapcsolatot találtak a kisfejűség és a zikavírus között

Tudományos bizonyítékot találtak a zikavírus és a kisfejűség (mikrokefália) között szlovén kutatók, akik egy abortált magzat rendellenesen kicsi agyában azonosították a vírust, Eredményeiket a The New England of Journal of Medicine című orvostudományi folyóiratban ismertették.


Öt óra alatt kimutatható a zikavírust

Tesztet fejlesztettek ki brazil kutatók, amely képes öt órán belül kimutatni a zikavírus jelenlétét a betegekben.


A zika-vírus miatt halhatott meg három ember tavaly Brazíliában

A zikafertőzés szövődményei miatt halhatott meg három ember tavaly Brazíliában - tájékoztatott a dél-amerikai ország egészségügyi minisztériuma csütörtökön.


Kínába is behurcolták a vírust

Egy utazó behurcolta Kínába is a zikalázat. Ez az első eset az országban - jelentették be kedden az illetékes hatóságok.


A FAO készen áll a nemzetközi beavatkozásra a Zika-vírus ellen

A FAO, mint az állategészségügyért és növényvédelemért felelős ENSZ-szervezet, támogatást nyújthat az emberi és környezeti szempontokat is figyelembe vevő célzott intézkedésekhez a Zika-vírus ellen - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kedden.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop