Indiában terjed a zikavírus

2021. 11. 16

India északi részén 127-en fertőződtek meg a zikaláz vírusával, és a betegek száma tovább 123 megbetegedést regisztráltak Kánpur körzetben. Kanaudzs körzetből egy, Lachknau városából pedig három esetet jelentettek.

A zika vírusnak ellenálló szúnyogokat hoztak létre

2019. 02. 09

A zikavírusnak ellenálló szúnyogokat sikerült létrehozni Ausztráliában - közölte az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO), amelynek kutatói egy új tanulmányban számoltak be az eredményeikről.

Drónokról szétszórt steril moszkitókkal akadályozzák meg a zikavírus terjedését Brazíliában

2018. 04. 27

Milliószámra szórnak le drónokról steril moszkitókat Brazília egyes részein, hogy akadályozzák a zikavírust terjesztő moszkitók szaporodását.

Több a születési rendellenesség a zikafertőzött amerikai államokban

2018. 01. 28

Több a születési rendellenesség azokban az amerikai államokban, ahol megjelent a szúnyogok terjesztette zikavírus, még akkor is, ha az anyánál nem erősítették meg a vírus jelenlétét - állapította meg egy új tanulmány.

Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus

2017. 09. 07

A csecsemőknél súlyos agyi deformációt okozó zikavírus új gyógymódot kínál a felnőttek agydaganatára egy friss amerikai kutatás eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.

ENSZ: elérheti a 18 milliárd dollárt a zikaláz okozta kár Latin-Amerikában

2017. 08. 17

Becslések szerint akár a 18 milliárd dollárt is elérheti a zikaláz által a 2015 és 2017 közötti időszakban okozott gazdasági veszteség Latin-Amerikában - derül ki az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) által közölt adatokból.

A fertőzött anyák 5 százalékának a csecsemője rendellenességgel születik

2017. 06. 10

A várandósság alatt zikavírussal fertőződött édesanyák 5 százalékának a csecsemője születési rendellenességgel jön a világra - derült ki az amerikai járványügyi központ (CDC) jelentéséből, amely elsőként dolgozta fel a Puerto Ricóra, Amerikai Szamoára, a Mikronéziai Szövetségi Államokra, a Marshall-szigetekre és az Amerikai Virgin-szigetekre vonatkozó adatokat.

India jelentést tett az országban előfordult első három zikavírusos esetről

2017. 05. 29

India jelentést tett az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) az országban kiszűrt első három zikavírusos esetről. Két fertőzött közülük állapotos volt, és egészséges gyermekeik születtek.

Módosított zikavírussal kísérleteznek

2017. 05. 21

Cambridge-i Egyetem kutatói megpróbálják a zikavírust úgy módosítani, hogy képes legyen laboratóriumi körülmények között elpusztítani a glioblasztóma sejtjeit. A glioblasztóma az egyik leggyakoribb rosszindulatú agydaganat, ötéves túlélési aránya mindössze öt százalék.

Brazíliában megszűnt a zikaláz miatt kihirdetett szükségállapot

2017. 05. 14

Brazíliában bejelentették, hogy véget ért az egészségügyi szükségállapot, amelyet a zikavírus elterjedése miatt hirdettek ki 18 hónapja.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop