Időpontfoglalás covid-19 PCR tesztre? Akkor csakis a Foglaljorvost.hu!

A covid-19 PCR teszt alapvetően arra ad választ, hogy jelen pillanatban van-e fertőzés a szervezetünkben.


Egyre több a koronavírus fertőzött Magyarországon is

6,412 millió a beoltottak, 8036 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 35 beteg


Az EMA és az ECDC második emlékeztető oltást ajánlj a 60 év felettieknek

Tekintettel a koronavírus-fertőzöttek növekvő számára, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már nemcsak a 80 év feletti, hanem a 60-79 éves korosztály és a veszélyeztetett csoportok tagjainak is javasolja az mRNS-vakcina második emlékeztető adagjának felvételét - közölte az Európai Bizottság.


Terjed az Omicron BA.4 és BA.5 variáns

A BA.4-et és a BA.5-öt először Dél-Afrikában mutatták ki 2022 januárjában, illetve februárjában, és azóta ott váltak a domináns változatokká. Mindkét vonal L452R, F486V és R493Q aminosav szubsztitúciót tartalmaz a tüskereceptor-kötő doménben, összehasonlítva a BA.2-vel.


COVID-19: Az Omicron vakcinák adaptálásával foglalkozik az FDA és a WHO

AZ FDA külső tanácsadóinak többsége a SARS-CoV-2 omikron altípusa elleni vakcinák jóváhagyását javasolta.


A WHO dönti el, hogy a majomhimlő egészségügyi vészhelyzetet jelent-e

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ez év június 23-án sürgősségi bizottságot hívott össze annak felmérésére, hogy a majomhimlő járvány nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet (PHEIC, Public Health Emergency of International Concern) jelent-e.


Majomhimlő: vakcina június végétől az EU-ban

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát, hogy a vakcina használatát kiterjessze a majomhimlővel szembeni védelmére is. Kapcsolódó cikkünkben a betegségről részletesen is olvashatnak.


Új járványhullám Németországban

Elindult a koronavírus-járvány új hulláma Németországban, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben és be kell adatni a negyedik oltást.


Lehet, hogy megvan a kulcs a koronavírus fertőzés ellen

A belga Louvain-i Katolikus Egyetem (UC Louvain) bejelentette, hogy kutatóinak sikerült azonosítaniuk azt a kulcsot, amely lehetővé teszi a COVID-19 vírusa számára, hogy megtámadja a sejteket. Sőt, sikerült bezárniuk a zárat, hogy blokkolják a vírust, és megakadályozzák, hogy kölcsönhatásba lépjen a sejttel, ezzel megelőzve a fertőzést.


Hogyan ébrednek fel a herpeszvírusok?

Az alvó herpeszvírusok egy korábban ismeretlen, mikroRNS által közvetített sejtmechanizmuson keresztül aktiválódnak. Erről a Würzburgi Egyetem Virológiai Tanszékének kutatócsoportja számolt be a Nature folyóiratban


| 2 | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop