ÚJ

Új Covid-19 teszt okostelefonra

A kutatók egy új Covid-19 diagnosztikai technikán dolgoznak, amely lehetővé teszi, hogy bárki, beleértve az alacsony jövedelműeket is, okostelefonja segítségével tesztelje a lehetséges Covid-19 fertőzést.


A poszt-Covid panaszok egy évig is tarthatnak.

Sok súlyos COVID-19-ben szenvedő beteg számára az egészségügyi válság még nem ért véget, amikor hazaengedik őket a kórházból. A PLoS Medicine-ben megjelent tanulmány szerint a klinikáról való távozás utáni 1. évben jelentősen megnő az ismételt kórházi kezelés vagy a halál kockázata. Az American Medical Journal tanulmánya szerint ( JAMA) az intenzív terápiás betegeknél különösen gyakori a következményes károsodás.


A negyedik oltás Izraelben

A koronavírus elleni negyedik oltás engedélyezését javasolja az egészségügyi tanácsadó testület minden öt hónapnál régebben oltott ember számára Izraelben


Megkezdődött az omikron elleni vakcina klinikai vizsgálata

Az amerikai Pfizer és a német BioNTech kedden közleményben jelentette be, hogy megkezdte a koronavírus omikron változatára kifejlesztett védőoltás klinikai tesztelését.


Talán kiderült, miért enyhébb az omikron fertőzés lefolyása.

A vírusellenes szerek hatékonyságát vizsgáló laboratóriumi vizsgálatok során egy német-brit kutatócsoport az Omikron gyenge pontjára bukkant. A Cell Research-ben közölt tanulmány szerint nem képes befolyásolni a fertőzött sejtek interferon védelmét.


Az omikron hullám után véget ér a járvány?

A WHO lehetségesnek tartja, hogy a koronavírus-járvány az omikron variáns hullámának lecsengésével véget érhet Európában.


Elég lesz az éves COVID-oltás?

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla szombaton azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az éves COVID-19 oltás jobb lenne, mint a gyakoribb emlékeztető oltások.


Lesz-e univerzális vakcina a Covid-19 ellen?

A jelenlegi vakcinák korlátai nyilvánvalóvá váltak, ezért egyes tudósok egy univerzális koronavírus-vakcinát képzelnek el, amely a vírus minden ismert, Covid-19-et okozó variánsa ellen hatékony lenne, sőt olyan változataival is, amelyek még nem is jelentek meg.


Meggyőző adatok szólnak a harmadik oltás mellett

A 65 éves és idősebb amerikaiak körében a be nem oltott emberek csaknem ötvenszer nagyobb eséllyel kerülnek kórházba koronavírus fertőzés miatt, mint a három oltással rendelkező kortársaik - áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) jelentésében.


A COVID-19-ben szenvedő anyák nyugodtan szoptathatnak

Nincs bizonyíték arra, hogy a SARS-CoV-2-vel fertőzött anyák szoptatással továbadnák a vírust gyermeküknek. Erről számolnak be az orvosok a Pediatric Research szaklapban (2022; DOI: 10.1038/s41390-021-01902-y ).


| | 3 | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop