ÚJ

Októberre ígérik az oroszok a vakcinát

Októberre ígérte a tömeges és ingyenes koronavírus elleni oltás oroszországi megkezdését az orosz egészségügyi miniszter.


Feloszlatták a "covidióta" tüntetést

Feloszlatta a német rendőrség szombaton kora este azokat a tüntetőket, akik azért gyűltek össze Berlinben, hogy tiltakozzanak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen, mert a demonstráció szervezői nem voltak képesek biztosítani az egészségbiztonsági előírások betartását.


Bolsonaro fittyet hány a járványügyi előírásokra

Szemlátomást nem vesz tudomást a járványügyi előírásokról Jair Bolsonaro brazil elnök, helyi hírportálok szerint járja az országot, néha védőmaszkot sem vesz fel, kezet ráz a híveivel az őt éltető tömegben, miközben alig egy hete gyógyult ki a Covid-19-ből, és jelenleg is gyógyszert szed a tüdejét érintő gombás fertőzés miatt.


A hiperbárikus oxigén terápia ígéretes a Covid-19 gyógyításában

A hiperbárikus oxigén terápiát, melyet elsősorban a dekompressziós szindróma, illetve krónikus sebek kezelésében alkalmaznak, próbálták ki kutatók a Covid-19 gyógyításában.


Fizetni kell a PCR-tesztért a hazatérőknek

Mától a sárga vagy piros besorolású országból Magyarországra érkezőknek kell fizetniük a kéthetes kötelező házi karantént kiváltó PCR-teszteket.


Terjed a járvány

Magyarország körül egyre több az új koronavírus-fertőzött.


A második orosz vakcina klinikai tesztje is folyik

Az év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont (a képen) által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása - jelentette ki Ilnaz Imatgyinov, a novoszibirszki székhelyű Állami Virológiai és Biotechnológiai Vektor Intézet vezetője a Rosszija 24 televíziónak.


Romániában napi 1200 új fertőzött van

Romániában az 1200-at közelíti az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, a fertőzési gócok túlterhelt kórházaiban kialakult személyzethiány pótlása érdekében a szaktárca a héten megkezdi orvosok és ápolók ideiglenes áthelyezését.


Nem javul a járványhelyzet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden arra figyelmeztetett, hogy nyáron sem szabad könnyedén venni a koronavírus terjedését, mert a kórokozó nem viselkedik az influenzához hasonlóan szezonálisan. Az emberek még mindig évszakokban gondolkodnak, de ez új vírus másként viselkedik, mint a korábbiak - mondta Margaret Harris, a WHO szóvivője.


Elkezdték a klinikai teszteket az USA-ban

Szakértők rámutattak, nincs biztosíték arra, hogy az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) támogatásával, a Moderna biotechnológiai vállalat által kifejlesztett kísérleti oltóanyag valóban hatékony védelmet nyújt a Covid-19 ellen.


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop