ÚJ

Egyszerre is beadható a kétféle oltás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértője szerint egyszerre is beadható a koronavírus és az influenza elleni oltás, hatásfokukat nem befolyásolja az egybeesés.


Olthatják a 5 és 11 év közötti gyerekeket is az USA-ban

Kedden délelőtt a CDC tanácsadó testülete egyhangúlag, 14-0 arányban döntött úgy, hogy javasolja a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának beadását az 5 és 11 év közöttiek számára.


Romániában több mint ötvenszer annyian halnak meg

Romániában az elmúlt héten több mint ötvenszer nagyobb volt az egymillió lakosra jutó koronavírus-halálozások aránya a magas beoltottságú országok halálozási rátájához képest.


Ötmillió felett a koronavírus halálozása

Ötmillió fölé emelkedett a koronavírus okozta halálesetek száma szerte a világon hétfő délelőttre, kevesebb mint két évvel a világjárvány megjelenése óta.


A világ nem tanult a járványból

A nemzetközi közösség nem tanult a koronavírus-járványból, amely rámutatott az egyenlőtlenségre, a megosztottságra és a felelősségvállalás hiányára - írta jelentésében a világ egészségügyi válsághelyzetekre való felkészültségét monitorozó Global Preparedness Monitoring Board (GPMB)


Az EMA minden 18 év felettinek ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna vakcinájával

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megfontolásra ajánlja az emlékeztető oltás beadását a Moderna Spikevax nevű vakcinájából minden 18 évesnél idősebb ember számára


Háborús állapotok Romániában

Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban: a betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán.


Miért nem tudjuk, hogy a kórházban lévők közül hányan kaptak oltást?

Falus András immunológus professzor a Klubrádió reggeli műsorában elmondta: nem lehet kétségünk arról, hogy a negyedik hullám itt van, és éppen emelkedő fázisban van. Egyre több fertőzött, illetve kórházi ápolásra szoruló honfitársunkról van szó.


Állásfoglalás és felhívás a COVID-19-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében

Az MTA Elnöksége állásfoglalásában azt írja, hogy a járvány negyedik hullámának jelentkezéséig a szakemberek és a döntéshozók erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült gyorsan elérni a hazai lakosság 60%-os átoltottságát. Ez az arány azonban nem elegendő a további nagyszámú megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására.


Az OAS1 enzimmel rendelkező emberek kevésbé fogékonyak a koronavírus fertőzésre

Megoldották azt a rejtélyt, hogy egyesek miért kevésbé ellenállók a COVID-19-vel szemben, mint mások.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop