ÚJ

Egyes esetekben a kínai oltás nem vált ki megfelelő antitest választ

Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai megkezdték a Sinopharm koronavírus vakcina harmadik adagjának beadását néhány embernek, mivel az orvosok szerint a kínai oltások egyes esetekben nem termeltettek elegendő antitestet, írja a Wall Street Journal.


MIS-C: koronavírus szövődmény gyerekeknél?

A Kawasaki-kórhoz hasonló tünetekkel járó gyermekbetegség kapcsolatban állhatnak a SARS-CoV-2 vírussal.


Ismét zűrök az AstraZeneca körül

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) csütörtöki közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok nem erősítik meg, hogy az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca oltóanyaga okozta volna a Dániában észlelt trombózis eseteket.


Engedélyezte a Johnson & Johnson vakcinájának uniós forgalmazását az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság csütörtökön feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni vakcinájára.


A favipiravirról

A favipiravir a remdesivir mellett az egyetlen olyan gyógyszer, amely a klinikai vizsgálatok alapján meglehetősen nagy bizonyossággal hatékony a SARS-CoV-2 koronavírus ellen. De csak akkor, ha a betegség korai szakaszában alkalmazzák. Ezért számos szakember küzdött azért, hogy a gyógyszert ne csak a már kórházba került betegeknél lehessen alkalmazni.


Mitől más a harmadik hullám?

Akár hússzor több vírus mutatható ki a brit típusú variáns által fertőzött személyekben, mint az eredeti, vuhani koronavírust elkapók szervezetében – derült ki a Neumann Labs-nál elvégzett több mint 1500 PCR teszt adatainak elemzéséből.


A háziorvos is felírhatja a favipiravirt

Mostantól az enyhe és középsúlyos tünetekkel rendelkező járóbetegek számára is elérhető a favipiravir hatóanyagú gyógyszer, mely kizárólag magyar orvosi vény ellenében adható ki.


Ausztriában azonosították az első brazil vírusmutánst

Salzburgban hétfőn azonosították az első brazil vírusmutánst - értesült a Der Standard című osztrák napilap.


Az oltás utáni panaszok várt mellékhatások

A WHO egyik albizottsága megállapította, hogy a koronavírus elleni oltások kockázat/előny mérlege továbbra is kedvező, miután felülvizsgálta a beoltott egészségügyi dolgozóknál jelentkező, influenzaszerű megbetegedéssel kapcsolatos jelentéseket.


Gyanú esetén a gyerekeket is tesztelni kell

A gyermekeket is tesztelni kell, ha felmerül a koronavírus-fertőzés lehetősége, a fertőzött gyerekek azonosítása ugyanis elengedhetetlen a vírus terjedésének megfékezéséhez.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop