Legutóbbi cikkek

Staphylococcus fertőzések

2023. 11. 03

A staphylococcus fertőzéseket a gram-pozitív baktériumok egyik gyakori fajtája, a staphylococcusok elszaporodása okozza.

Szűrés a kórházi szuperbaktérium fertőzések megelőzésére

2023. 11. 03

Ha a kórházban valamennyi újonnan felvett beteget szűrnének az igen veszélyes kórokozóra, talán ki lehetne irtani, állítják érdekvédők előzetes bizonyítékok alapján.

Mire jó a láz?

2023. 11. 01

Ősszel és télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.

Immunerősítés a fertőzések megelőzésére

2023. 10. 18

Bárhová megyünk, mindenütt ott leselkedik annak a veszélye, hogy valaki ránk tüsszent, és máris elkapjuk a náthát, az influenzát vagy más fertőzést. A személyi higiéne, a gyakori kézmosás mellett a legjobb védekezés az immunrendszer erősítése.

Légiós betegség veszélye a jacuzziban

2023. 10. 15

Egy brit tanulmány szerint valamennyi jacuzziban ott leselkednek a halálos Legionella-baktériumok. Belélegezve ezek a baktériumok okozhatják a potenciálisan halálos kimenetelű, tüdőgyulladás-szerű ún. légiós betegséget, ami különösen veszélyes a csecsemőkre, az idősekre, valamint azokra, akiknek legyengült az immunrendszerük.

Légiós betegség - nem légiósoknál

2023. 10. 11

A fertőzés a legutóbbi időkig még megfelelő kezelés mellett is átlagosan 15 százalékos halálozással járt - a mostani egy ezrelékkel szemben.

Klór vagy ecet?

2023. 09. 21

A klór (hipó) hatásos fertőtlenítőszer, de árt a tüdőnknek, és előállítása a környezetet is szennyezi. Jó-e helyette az ecet?

A tetanus elleni oltásról, a betegségről és kezeléséről

2023. 09. 04

Ha valaki - bármilyen eredetű - nyílt sebbel jelentkezik a baleseti ambulancián, sosem távozik Tetanus elleni védőoltás nélkül.

Az EU engedélyezi az adaptált Pfizer/BioNtech vakcina használatát a COVID-19-változathoz

2023. 09. 02

Az Európai Bizottság engedélyezte a Pfizer (PFE.N) és német partnere, a BioNtech (22UAy.DE) frissített COVID-19 oltóanyagát az EU-országok őszi oltási kampányaiban történő felhasználásra, a domináns Omicron XBB.1.5 variáns – közölte pénteken.

A nyugat-nílusi vírusról

2023. 08. 30

A nyugat-nílusi vírusra (WNV- West Nile Virus) az 1999-es New Yorkban regisztrált fertőzések kapcsán figyelt fel a világ.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop