Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Két házimacska is koronavírus fertőzött New York-ban

Két házimacska is megfertőződött New York-ban az új koronavírussal, ezek az első COVID-19-ben megbetegedett háziállatok az USA-ban.


Csehországban reprezentatív koronavírus-tesztelést végeznek

Csehországban több mint 27 ezer személyt tesztelnek le csütörtöktől kezdve, egy hét leforgása alatt, hogy megállapíthassák: a lakosság milyen része került eddig kapcsolatba az új koronavírussal.


Érvek a maszk viselése mellett

El kell érni, hogy mindenki a saját ügyének is tartsa a járvány mielőbbi megszüntetését, amiben segíthet a maszkok körültekintő, általános alkalmazása – mondta az mta.hu-nak Makara Gábor orvosprofesszor.


Koronavírus körkép 04-21

Miközben világszerte megközelítette a 2,5 milliót az új koronavírusos fertőzöttek száma, a haláleseteké meghaladta a 167 ezret, a gyógyultaké pedig a 639 ezret, Európa több országában lassul a járvány.


Hogyan segíthetünk szervezetünknek a vírus elleni védekezésben?

A világméretű COVID-19-járvány kezelésében jelentős az egyéni felelősség szerepe. Ahhoz, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartásán túl hogyan tudunk még védekezni, ismernünk kell az emberi szervezet védekezési mechanizmusainak az alapjait, a koronavírus-fertőzésre adott válaszreakcióját, és azt, van-e ennek a folyamatnak olyan pontja, ahol érdemes beavatkoznunk


Immunitás a SARS-2 koronavírusra

Egy új vírus által okozott világjárvánnyal küzdünk éppen, ezért van az, hogy sok kérdésre kaphatjuk meg a „Még nem tudjuk” választ. Aki bármi biztosat állít jelenleg az immunitásról, az nem lehet megalapozott a SARS-2 esetében.


"State Of The Union"

New York államban már laposodik az új típusú koronavírus-járvány terjedésének görbéje - közölte szombaton Andrew Cuomo kormányzó, míg Rhode Island kormányzója, Gina Raimondo arról számolt be, hogy ott csak április végén, május elején várható a tetőzés.


Tagadják a franciák, hogy a vuhani labornak köze lenne a Covid-19 járványhoz

Az USA próbálja meghatározni, hogy a vírus a laboratóriumból származik-e, mondta szerdán Trump elnök, Pompeo külügyminiszter szerint pedig Pekingnek be kell vallania, mit tud.


A koronavírus járvány már szeptemberben elkezdődött

A koronavírus járvány már szeptember közepén elkezdődhetett, és lehet, hogy nem is Vuhan-ban, állítja egy kutató.


Lyme betegség

A leggyakoribb kullancs által terjesztett fertőzés a Borrelia burgdorferi által okozott Lyme-kór. Más vérszívók nem terjesztik. A betegséget vagy a klinikai tünetek, vagy a laboratóriumi vizsgálatok alapján lehet diagnosztizálni.


| | | | | | | | 9 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop