Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

A gyomor-bél rendszer fertőzései

A hasmenéses megbetegedések a betegségek között az első helyen állnak, messze meghaladva a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a rák előfordulási arányát.


Mit tehetünk a Salmonella fertőzés ellen?

A Salmonella fertőzést baktérium okozza. A kórokozó az állatok és az ember bélrendszerében él, széklet útján terjed. A széklettel szennyezett ivóvíz vagy az étel elfogyasztása során lehet leggyakrabban elkapni a fertőzést. Rossz higiénés viszonyok között, különösen a fejlődő országokban oda kell figyelni, milyen nyers ételt fogyasztunk!


További fertőzések Trump kampánycsapatában

A szombati, az oklahomai Tulsában tartott kampánygyűlés után elvégzett vírustesztekkel a kampánycsapat két újabb munkatársánál diagnosztizálták a koronavírust.


Izraelben újranyitják a koronavírus osztályokat

Az új koronavírus-fertőzöttek számának jelentős emelkedése miatt elrendelték, hogy a kórházak készüljenek fel a korábban bezárt koronaosztályok azonnali megnyitására.


Étellel nem fertőz a VÍRUS

A gyomor- bélrendszeren keresztül rendkívül alacsony esélye van a koronavírus fertőzésnek az élelmiszerbiztonsági óvintézkedések - a higiénia, az étkészletek és evőeszközök fertőtlenítése, valamint az ételek megfelelő kezelése - betartása mellett


Áttörés (?) a koronavírus betegek kezelésében UPDATE

Jelentősen csökkenti a súlyos állapotban lévő koronavírus-betegek halálozását a dexametazon. Nagy-Britanniában szerdán elkezdték alkalmazását a kórházban kezelt koronavírus-betegek gyógyításában. Az amerikaiak szkeptikusak.


Kínában megint baj van

Pekingben kedd estig 29 lakónegyedet helyeztek vesztegzár alá, négy kerületben rendeltek el készültséget, 276 élelmiszerpiacot fertőtlenítettek, és 11 földalatti vagy félszuterén piacot zártak be a Global Times kínai lap információi szerint.


Fertőtlenítő alagúttal védik Putyin rezidenciáját

A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítő alagúttal védik Vlagyimir Putyin orosz elnök rezidenciáját a Moszkvához közeli Novo-Ogarjovóban - közölte a RIA Novosztyi hírügynökség.


Koronavírus összefoglaló 06-16

Újranyitás Európában, újra lezárás Kínában, Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése.


Versenyfutás a koronavírus-vakcináért

A jelenlegi járványt okozó koronavírus elleni vakcinajelöltek közül tíz már emberi kipróbálás alatt van. Az oltóanyag-fejlesztés korábban nem látott gyorsasággal zajlik. Melyek a legaggasztóbb problémák, amelyekkel a kutatók szembesülnek, és miben reménykedhetünk mégis?


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop