Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Járványellenes intézkedések- Magyarország jó úton jár, de még sokáig ki kell tartani

A londoni Imperial College megbízásából végzett legújabb modellszámítások a Magyarországon is meghozott szigorúbb intézkedések megalapozottságát támasztják alá.


Meghaladta a kétszázezret a fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 207 615-ra emelkedett szerdán délutánra szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 8249-ra nőtt, 82 104 ember meggyógyult. Olaszországban továbbra is katasztrofális a helyzet.


Megkezdődött a koronavírus elleni védőoltás klinikai tesztje

A vakcina fázis 1. klinikai tesztje megkezdődött a Seattle-i Kaiser Permanente Washington Health Research Institute (KPWHRI)-ban.


Mit lehet tenni a járvány ellen?

A Vízimentők orvos-szakmai igazgatója, Dr. Debreceni Katalin (sürgősségi orvostan, katasztrófa és honvédorvostan, foglalkozásegészségügyi szakorvos) ajánlásait olvashatják az alábbiakban


Koronavírus- 2020-03-12

Több kontinensre kiterjedő világjárványnak, azaz pandémiának minősítette a Kínából kiindult COVID-19 koronavírus-fertőzést szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Olaszországban az elmúlt huszonnégy órában csaknem kétszázzal, 827-re emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak a száma.


Járványvédelmi lépéseket vezet be Budapest

A tömegközlekedést és a fővárosi intézményeket is érintő járványvédelmi lépéseket vezetett be és készített elő Budapest.


Kihirdette a veszélyhelyzetet a kormány

Gulyás az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés miatt a kormány úgy döntött, hogy rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendeltek el az ország teljes területére


Tájékoztatás a Covid-19 új koronavírusról

Az alábbiakban egy nem szakmabeliek számára készített összefoglalót olvashatnak az új koronavírusról, terjedéséről, a megelőzés lehetőségeiről.


Koronavírus körkép 2020-03-09

Az informed.hu-n sok információ található a járványról, de a magyarországi aktuális helyzetet illetően tájékozódjon a https://koronavirus.gov.hu hivatalos weboldalon.


Koronavírus körkép 2020-02-05

Megkíséreljük a lehetetlent: a koronavírus hírözönből közölni a legfontosabb aktuális információkat. Nem foglalkozunk a gazdasági vonatkozásokkal és az elmaradt rendezvényekkel, lemondott reőülőjáratokkal.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop