Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

A járvány nem ért véget, sőt...

Továbbra is ébernek kell maradni, folytani kell a teszteléseket, valamint a fertőzéses esetek nyomon követését a közegészségügyi kockázatok elkerülése érdekében.


A francia államtanács semmissé nyilvánította a gyülekezési tilalmat

A francia államtanács szombaton semmissé nyilvánította a tíz főt meghaladó gyülekezések tilalmát, amit a kormány rendelt el a koronavírus-járvány miatt július 10-ig életben lévő egészségügyi rendkívüli állapotra hivatkozva, s helyreállította a tiltakozás szabadságát az egészségügyi előírások betartása mellett.


Nyissák meg a schengeni határokat! -Körkép 06-12

Az Európai Bizottság csütörtökön felkérte az uniós tagállamok kormányait, hogy június 15-étől, vagyis jövő hétfőtől kivétel nélkül oldják fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett határzárakat a schengeni övezeten belül.


Német háziorvosok a járvány eddigi tanulságairól

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) mellett egy sor fertőző betegség terjedését is hátráltatják az új vírus miatt bevezetett óvintézkedések Németországban a háziorvosok szövetségének (Deutscher Hausärzteverband) tapasztalatai szerint.


51 ezer szűrést végeztek

A koronavírus-járvány elleni magyarországi korlátozó intézkedések lazítása, azaz május 4-e óta 51 ezer koronavírus-szűrést végzett a négy hazai orvosképző - mondta el Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője.


Koronavírus második hullám: mikor jön, meddig tart?

A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a koronavírus fertőzések száma növekedhet, amint a üzletek elkezdenek kinyitni, és az otthonmaradási rendeleteket lassan feloldják. A koronavírus második hullámára készülnek. Az, hogy pontosan mikor és hogyan fog megtörténni, és vajon kezdjük-e látni a hatásokat, ez még ismeretlen.


Orosz vakcina teszt

Ötven önkéntes katona, köztük öt nő bevonásával megkezdi a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni vakcina klinikai tesztelését az orosz hadsereg - közölte kedden a védelmi minisztérium.


Nincs bizonyíték arra, hogy legyengült volna a vírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői és számos más tudós szerint nincs bizonyíték arra, hogy legyengült a koronavírus, amint azt egy tekintélyes olasz orvos állította.


Új koronavírus: módosuló ajánlások

A Covid-19-járvány immár hatodik hónapja tart. Ha visszagondolunk arra, mit olvastunk, hallottunk a járványról február és március folyamán, majd összehasonlítjuk a ma olvasottakkal, akkor előfordulhat, hogy nem értjük, miért változott néhány ajánlás az ellenkezőjére.


Koronavírus körkép 05-28

Több mint 5,7 millión fertőződtek meg a világban az új koronavírussal, a halálesetek száma meghaladta a 357 ezret, a gyógyultaké pedig megközelítette a 2,4 milliót a Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.


| 11 | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop