Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Meghalt az a kínai orvos, aki elsőként figyelmeztetett a járványra

Belehalt az új koronavírus okozta betegségbe csütörtökön az a kínai orvos, aki az elsők között próbálta meg felhívni a figyelmet a járvány veszélyére - jelentette a kínai sajtó.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Voltak hiányosságok a járványra való reagálásban

Beismerte a kínai vezetés hétfőn, hogy voltak "gyenge pontok és hiányosságok" az új koronavírusra való reagálásban, Hszi Csin-ping elnök pedig "megfelelő és határozott" lépéseket sürgetett a járvány megfékezése érdekében.


A koronavírusról és a kialakult járványügyi helyzetről tárgyilagosan

Ahogy arról az elmúlt napok híradásaiból mindenki tájékozódhatott, a világban jelenleg egy új koronavírus (2019-nCoV) okoz járványt.


Koronavírus - január 31

Százhetvenre nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma csütörtökre Kínában, közülük 162-en a járvány gócában, Hupej tartományban haltak meg.


Terjed a Kína-ellenesség

A koronavírus-járvány Kína-ellenes érzelmeket vált ki világszerte: nem engedik be a kínai turistákat az üzletekbe, vitriolos hangnemben gúnyolódnak az ország egzotikus húsfogyasztási szokásain és váratlan egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá a külföldi dolgozókat.


Influenza - Járvány van Magyarországon

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében - írta szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.


A koronavírus terjedése

Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Egyetem Szentágothai János Kutatócsoport tagja a Klubrádióban elmondta, hogy a legnagyobb bajt a pánik okozza, illetve a diagnosztikai és egészségügyi ellátórendszerek leterheltsége.


Koronavírus helyzet- 2020-01-29-én

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A betegség kezdeti tünetei nem különböznek a felsőlégúti vírusfertőzések, például az influenza tüneteitől.


Koronavírus - továbbra sincs magyar beteg

Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint, aki vasárnap nyilatkozott egy sajtótájékoztatón.


| | | 13 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop