Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Trump másfél hete hidroxiklorokint szed

Rendszeresen végeznek rajta vírustesztet, ezek eddig mind negatívak voltak, de másfél hete hidroxiklorokint szed - mondta el Donald Trump amerikai elnök hétfőn újságíróknak a Fehér Házban, miután gazdasági vezetőkkel folytatott egyeztetéseket.


Reprezentatív lett az országos koronavírus szűrővizsgálat eredménye

Mintegy 10 600 fő vett részt két hét alatt a négy hazai orvosképző egyetem és a KSH közreműködésével indított országos koronavírus-szűrővizsgálaton, melynek eredménye így reprezentatív lett.


MIS-C: koronavírus szövődmény gyerekeknél?

Az első értesülések szerint a Kawasaki-kórhoz hasonló tünetekkel járó gyermekbetegség legújabb esetei kapcsolatban állhatnak a SARS-CoV-2 vírussal. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a CDC is vizsgálódik.


Koronavírus körkép 05-15

Csökkent a fertőzés terjedésének üteme, áthelyeződtek a gócpontok. Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel.


Hogyan hat az agyra a COVID-19?

Néhány hónapon belül kiderülhet, hogy a koronavírus-fertőzés érinti-e az agyat, és ha igen, mely területeit - mondta Dénes Ádám, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) munkatársa.


A járványveszély nem múlt el

Nagyon jó adatokat kaptak az eddig elvégzett koronavírus-szűrésből, és ez már valószínűleg nem fog változni, de a járványveszély továbbra sem múlt el - mondta Merkely Béla.


Jön az orosz vakcina?

Júniusban befejezi a prototípusok preklinikai tesztelését, szeptemberben pedig be is kívánja jegyeztetni a Covid-19-fertőzés elleni vakcináját a novoszibirszki Vektor intézet - jelentette be Rinat Makszjutov, a novoszibirszki állami kutatóközpont vezérigazgatója egy Vlagyimir Putyin elnök részvételével csütörtökön az oroszországi géntechnológiáról tartott videokonferencián.


Nem forgalmazzák az Aventa-M-et

Felfüggesztette az Aventa-M típusú lélegeztetőgépek forgalmazását szerdán az orosz egészségvédelmi felügylet, miután feltevések szerint ennek a készüléknek a meghibásodása miatt keletkezett tűz két oroszországi kórházban.


Miért halnak meg a COVID-19-ben?

A Covid-19 nemcsak a tüdőt és a légutakat károsítja, hanem az egész emberi szervezetet - erről közölt riportösszeállítást szerdán a CNN hírtelevízió. A The Washington Post című napilap a napokban szintén erről készített összeállítást.


Lehet, hogy a vírus sosem fog eltűnni

A Covid-19 az AIDS-hez hasonlóan endémiás jelleget ölthet, vagyis meghatározott területen folyamatosan fellelhető járványos betegséggé válhat.


| | | 13 | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop