Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Favipiravir gyártás lesz Magyarországon

Lezárult az új típusú koronavírus ellen Ázsiában már hatékonynak bizonyult gyógyszerhatóanyag, a favipiravir magyarországi fejlesztésének első fázisa, közölte az ITM. Laboratóriumi körülmények között sikerült előállítani a generikus hatóanyagot, az őszre lehetővé válhat a gyógyszer magyarországi engedélyezése és gyártása is.


A meghívottak fele már elment a koronavírus szűrővizsgálatra

A Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztott 17 787 fő 49,2 százaléka vett részt eddig az országos, reprezentatív szűrővizsgálaton, amely a Semmelweis Egyetem vezetésével és a négy orvosképző egyetem részvételével valósul meg – jelentette be videókonferencia keretében dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Klinikai Járványelemző Munkacsoport vezetője


New Yorkban az idősotthonokban kötelező a dolgozók tesztelése

New Yorkban az idősotthonokban kötelezővé tették a dolgozók tesztelését koronavírusra, Andrew Cuomo kormányzó elismerte, hogy tévedett, amikor arra utasította az idősotthonokat, hogy be kell fogadniuk a kórházból elbocsátott, lábadozó Covid-19-es betegeket.


Kásler megint újragondolta

Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer.


Koronavírus körkép 05-09

Világszerte közben több mint 270 ezren haltak meg, közel 85 százalékuk Európában és az Egyesült Államokban.


Négy napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma

Negyedik napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.


SARS-CoV-2: Monoklonális antitestek blokkolják a sejtekbe való belépést

Holland kutatók egy olyan emberi antitestet találtak, amely semlegesíti a kétféle SARS koronavírust. A Nature Communications című folyóiratban bemutatott eredmények megnyitják a SARS-CoV-2 új kezelésének vagy megelőzésének lehetőségét.


Klinikai vizsgálatok a Covid-19-járvány idején (Európa, Magyarország)

Jelenleg 500 felett van a Covid-19 betegség gyógyszeres kezelését célzó klinikai vizsgálatok száma a világban. Sok olyan, más betegségekre használt gyógyszert vizsgálnak, amelyek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.


"2021 nagyszerű esztendő lesz"

A gazdasági újraindítást sürgette és az év végére oltást remél az új típusú koronavírus ellen Donald Trump.


Koronavírus körkép 05-04

Európa országaiban folytatódik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések fokozatos feloldása, ezúttal Olaszország próbál meg újraindulni, több mint két hónap után.


| | | | 14 | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop