Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Kásler megint újragondolta

Alig egy hete, a május eleji hosszú hétvége előtt rendelte el a humántárca vezetője, hogy ugyan szigorú megkötésekkel, de újraindítható az ellátórendszer.


Koronavírus körkép 05-09

Világszerte közben több mint 270 ezren haltak meg, közel 85 százalékuk Európában és az Egyesült Államokban.


Négy napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma

Negyedik napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.


SARS-CoV-2: Monoklonális antitestek blokkolják a sejtekbe való belépést

Holland kutatók egy olyan emberi antitestet találtak, amely semlegesíti a kétféle SARS koronavírust. A Nature Communications című folyóiratban bemutatott eredmények megnyitják a SARS-CoV-2 új kezelésének vagy megelőzésének lehetőségét.


Klinikai vizsgálatok a Covid-19-járvány idején (Európa, Magyarország)

Jelenleg 500 felett van a Covid-19 betegség gyógyszeres kezelését célzó klinikai vizsgálatok száma a világban. Sok olyan, más betegségekre használt gyógyszert vizsgálnak, amelyek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.


"2021 nagyszerű esztendő lesz"

A gazdasági újraindítást sürgette és az év végére oltást remél az új típusú koronavírus ellen Donald Trump.


Koronavírus körkép 05-04

Európa országaiban folytatódik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések fokozatos feloldása, ezúttal Olaszország próbál meg újraindulni, több mint két hónap után.


Trumpék változatlanul kitartanak állításuk mellett

"Több jelentős bizonyíték" van arra, hogy az új koronavírus egy vuhani laboratóriumból ered - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap az ABC televízió szokásos heti politikai vitaműsorának adott interjújában.


Csehországban május 17-én megszúnik a szükségállapot

Nem fogja kérni a parlamenttől a csehországi szükségállapot újabb meghosszabbítását a cseh kormány - jelentette ki Andrej Babis miniszterelnök vasárnap este a Nova kereskedelmi televíziónak adott interjújában.


Koronavírus-tesztek

A nagyobb része használhatatlan a SARS-CoV-2 vírus kimutatására készített teszteknek, amelyekből már közel 300 van a világon. Szakemberek beszámolói alapján Magyarországon is van olyan importált teszt, amelynek a jósló értéke nem éri el a 20%-ot.


| | | | | 15 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop