Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

A Magyar Tudományos Akadémia ajánlása a Covid-19 járványügyi kezeléséhez

Az immunológusok, orvosok és biológusok által összeállított szöveg konkrét szakmai javaslatokat tesz a kormányzat és a hatóságok számára a Covid-19-járvány rövid és hosszú távú kezelésére.


További koronavírus tévhitek és cáfolatuk

Az alábbiakban felsorolunk még több, az új koronavírus fertőzéssel kapcsolatos tévhitet.


A láthatatlan elefánt

Az ÉS lapjain izgalmas vita folyik a COVID–19 járvány természetéről. Az április 9-én megjelent számban Haskó László és Váradi András elemezték a helyzetet.


Sokáig rejtett volt a járvány az USA-ban

Sokkal korábban terjedt a rejtett koronavírus járvány Chicago-ban, New York-ban, mint arról az amerikaiak tudtak, állítják kutatók.


COVID: 10 összeesküvés elmélet

Ahogy súlyosbodik a COVID válság, a világ az információs járványtól is szenved. Az összeesküvés elméletek olyan gyorsan terjednek online, mint maga a vírus.


Két házimacska is koronavírus fertőzött New York-ban

Két házimacska is megfertőződött New York-ban az új koronavírussal, ezek az első COVID-19-ben megbetegedett háziállatok az USA-ban.


Csehországban reprezentatív koronavírus-tesztelést végeznek

Csehországban több mint 27 ezer személyt tesztelnek le csütörtöktől kezdve, egy hét leforgása alatt, hogy megállapíthassák: a lakosság milyen része került eddig kapcsolatba az új koronavírussal.


Érvek a maszk viselése mellett

El kell érni, hogy mindenki a saját ügyének is tartsa a járvány mielőbbi megszüntetését, amiben segíthet a maszkok körültekintő, általános alkalmazása – mondta az mta.hu-nak Makara Gábor orvosprofesszor.


Koronavírus körkép 04-21

Miközben világszerte megközelítette a 2,5 milliót az új koronavírusos fertőzöttek száma, a haláleseteké meghaladta a 167 ezret, a gyógyultaké pedig a 639 ezret, Európa több országában lassul a járvány.


Hogyan segíthetünk szervezetünknek a vírus elleni védekezésben?

A világméretű COVID-19-járvány kezelésében jelentős az egyéni felelősség szerepe. Ahhoz, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartásán túl hogyan tudunk még védekezni, ismernünk kell az emberi szervezet védekezési mechanizmusainak az alapjait, a koronavírus-fertőzésre adott válaszreakcióját, és azt, van-e ennek a folyamatnak olyan pontja, ahol érdemes beavatkoznunk


| | | | | | 16 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop