Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Immunitás a SARS-2 koronavírusra

Egy új vírus által okozott világjárvánnyal küzdünk éppen, ezért van az, hogy sok kérdésre kaphatjuk meg a „Még nem tudjuk” választ. Aki bármi biztosat állít jelenleg az immunitásról, az nem lehet megalapozott a SARS-2 esetében.


"State Of The Union"

New York államban már laposodik az új típusú koronavírus-járvány terjedésének görbéje - közölte szombaton Andrew Cuomo kormányzó, míg Rhode Island kormányzója, Gina Raimondo arról számolt be, hogy ott csak április végén, május elején várható a tetőzés.


Tagadják a franciák, hogy a vuhani labornak köze lenne a Covid-19 járványhoz

Az USA próbálja meghatározni, hogy a vírus a laboratóriumból származik-e, mondta szerdán Trump elnök, Pompeo külügyminiszter szerint pedig Pekingnek be kell vallania, mit tud.


A koronavírus járvány már szeptemberben elkezdődött

A koronavírus járvány már szeptember közepén elkezdődhetett, és lehet, hogy nem is Vuhan-ban, állítja egy kutató.


Lyme betegség

A leggyakoribb kullancs által terjesztett fertőzés a Borrelia burgdorferi által okozott Lyme-kór. Más vérszívók nem terjesztik. A betegséget vagy a klinikai tünetek, vagy a laboratóriumi vizsgálatok alapján lehet diagnosztizálni.


Koronavírus körkép 04-17

A következő néhány hét meghatározó lesz Európa számára az új koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki csütörtökön Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója.


Lopják az eszközöket

A kórházparancsnokok feljelentése alapján három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.


640 ezer felett a fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban több mint 640 ezer az új típusú koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem csütörtök déli adatai szerint a halottak száma 31 015-re emelkedett.


HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: KÖSZÖNET CILIKÉNEK

A civil szervezet a sajtón keresztül mond köszönetet Dr. Müller Cecilia Főorvos Asszonynak, a járvány kezdete óta kifejtett szakszerű, megnyugtató orvosi, emberi tevékenysége kapcsán.


Fontos a tesztek végzése az Európai Bizottság szerint

A koronavírus okozta járvány megfékezésére irányuló korlátozások feloldásához elengedhetetlenül fontos, hogy hosszabb időn keresztül megbízható tesztadatok álljanak rendelkezésre


| | | | | | | 17 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop