Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Terjed a járvány

Magyarország körül egyre több az új koronavírus-fertőzött.


A második orosz vakcina klinikai tesztje is folyik

Az év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont (a képen) által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása - jelentette ki Ilnaz Imatgyinov, a novoszibirszki székhelyű Állami Virológiai és Biotechnológiai Vektor Intézet vezetője a Rosszija 24 televíziónak.


Romániában napi 1200 új fertőzött van

Romániában az 1200-at közelíti az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, a fertőzési gócok túlterhelt kórházaiban kialakult személyzethiány pótlása érdekében a szaktárca a héten megkezdi orvosok és ápolók ideiglenes áthelyezését.


Nem javul a járványhelyzet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden arra figyelmeztetett, hogy nyáron sem szabad könnyedén venni a koronavírus terjedését, mert a kórokozó nem viselkedik az influenzához hasonlóan szezonálisan. Az emberek még mindig évszakokban gondolkodnak, de ez új vírus másként viselkedik, mint a korábbiak - mondta Margaret Harris, a WHO szóvivője.


Elkezdték a klinikai teszteket az USA-ban

Szakértők rámutattak, nincs biztosíték arra, hogy az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) támogatásával, a Moderna biotechnológiai vállalat által kifejlesztett kísérleti oltóanyag valóban hatékony védelmet nyújt a Covid-19 ellen.


Most meg a szúnyogok...

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), figyelembe véve egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését, 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást.


99 százalék, hogy lesz itthon második hullám

Merkely Béla szinte biztos benne, hogy a koronavírus-fertőzésnek lesz második hulláma Magyarországon. Erről az SE rektora az ATV- ben beszélt.


Fauci dicséri Trumpot

Anthony Fauci pénteken két interjúban is dicsérte Donald Trump amerikai elnököt a járvány kezeléséért.


15 milliónál több fertőzött világszerte

A fertőzöttek száma legalább 15 007 291, hat nap alatt több mint 1,6 millió új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak.


Trump maszkot vesz fel

A járványhelyzet szinte bizonyosan romlani fog, mielőtt megindulna a javulás - jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop