Legutóbbi cikkek

Tüdődaganat kórisméje

2022. 09. 23

A tüdődaganat lehetősége akkor merül fel, ha a beteg - elsősorban egy dohányzó ember - folyamatosan köhög, köhögése súlyosbodik vagy egyéb légúti tünete van. Néha a tünetmentes beteg mellkasröntgen képén megjelenő árnyék lehet az első gyanújel.

Új teszt a tüdőrák korai szűrésére

2022. 02. 25

A tüdőrák kora diagnózisa rendkívül fontos, mivel az idejében elkezdett kezelés nagyobb eséllyel vezet gyógyuláshoz. Kínai kutatók kifejlesztettek egy gyors vértesztet a korai stádiumú tüdőrák szűrésére, az eredmények biztatók.

Tévhitek a tüdőrákról

2021. 12. 07

A tüdőrákkal kapcsolatban sok mendemonda kering, ezeknek jártunk most utána.

A tüdő rosszindulatú daganatai

2019. 08. 15

A tüdőrák a fejlett nyugati országokban és hazánkban is a férfiaknál a leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés, a vezető daganatos haláloki tényező.

Magyarországon a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya az Európai Unióban

2018. 06. 01

Az Európai Unió tagállamai közül továbbra is Magyarországon volt a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya a halálos kimenetelű daganatos betegségeken belül - írta az uniós statisztikai hivatal a dohányzásmentes világnap alkalmából csütörtökön közzétett jelentésében.

A tüdőrákosok 30 százaléka passzív dohányos

2017. 10. 22

A munkahellyel rendelkező tüdőrákosok több mint 30 százaléka passzív dohányos - állapította meg egy új japán kutatás.

Ronnie Wood először beszélt tüdőrákjáról

2017. 08. 06

Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa először beszélt arról, hogy májusban tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

Magyarországon a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya az EU-ban

2017. 05. 31

Az Európai Unió (EU) tagországai közül Magyarországon volt a legmagasabb, 27 százalékos a tüdőrák okozta halálesetek aránya a daganatos betegségekkel összefüggő összes elhalálozásban 2014-ben - közölte kedden az Eurostat.

Új műtéti módszer az SZTE sebészeti klinikáján tüdőbetegeknek

2017. 05. 02

Elsősorban tüdőrákos betegek felépülését teszi gyorsabbá az a műtéti eljárás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sebészeti klinikáján vezettek be - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.

Új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében

2016. 11. 30

Magyarországon új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében, aminek azért van jelentősége, mert hazánkban évente legalább 10 ezer új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak - mondta Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) főorvosa a Magyar Nemzetnek.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop