Asztmaroham az exbarátnő facebookos képeitől

Volt barátnője új facebookos ismerőseit nézegetve jutott stresszes állapotba és kapott asztmarohamot egy 18 éves fiatalember - tették közzé pénteken olasz orvosok a The Lancet című rangos orvosi folyóiratban.

asztma, roham, stressz | MTI Hírek 2010 ;7
A fiú - akit Gennaro D'Amato és munkatársai kezeltek egy nápolyi kórházban - naponta többször alkalmazott inhalálható szteroidot asztmája féken tartására. Amikor azonban barátnője szakított vele, és törölte barátai listájáról a Facebookon, állapota rosszabbodott.

A fiatalember nem adta fel, álnéven újra regisztrált a közösségi oldalon, és bejelölte exbarátnőjét, aki elfogadta barátként. Ekkor szembesült a fiú azzal, hogy volt barátnője ismeretségi köre szakításuk óta milyen sok új hímnemű baráttal szaporodott, ami már túl nagy stressz volt számára. Ezt követően ahányszor megnyitotta a lány profilját, fulladozni kezdett.

Az asztmás fiatalember aggódó édesanyja mérte fia légzésszámát annak facebookos aktivitása előtt és után is, és húsz százalékos eltérést talált - írja az esettanulmány. Miután egy pszichiáterrel konzultáltak, a fiú nem lépett be többé a Facebookra, ezzel az asztmarohamok is véget értek.

Szakemberek felhívják a figyelmet: nem kell, hogy egyetlen esettanulmány bárkit is elrettentsen a közösségi oldalak használatától, ugyanilyen reakciót válthat ki ugyanis a pletyka is, ha volt barátnője új ismerőseiről hallja a fiú.
| asztma, roham, stressz
2010-11-19 21:59:57
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop