Asztma és sport

asztma, sport | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

Gyermekem asztmás, most kezdte az első osztályt. Az asztma kezelését évek óta folytatjuk, állandó gyógykezeléssel viszonylag kordában tudjuk tartani a betegségét.

Az iskola kezdésével, több társával kisfiam szeretne valamilyen sportra beiratkozni, de nem igazán merjük engedni egyikre sem.

Azt szeretném kérdezni a Doktornőtől, hogy Ön mit tudna javasolni, mely sportág az mely gyermekem betegségével űzhető. Mennyire alaposak, vagy alaptalanok a félelmeink, talán a sporttal edzettebbé, ellenállóbbá válik a szervezete? Kérésem az, hogy az úszáson kívül más sportágra is várom javaslatát. Sajnos nekem nem adatott meg, hogy rendszeres sportolással testem jó kondícióban tartsam, de nagyon szeretném ha gyermekemnél ez másképp lenne.

Tisztelettel:

Bármely sportolásra elengedheti, de ne teljesítményt követelő versenysportra, mert az utóbbi egészségtelen. - Ezt saját tapasztalatból tudom. A KSI-ben légzési panaszokkal küszködő fiam kedvét évekre elvették a sportolástól, mert nem vették számításba betegségét.

Tehát bármely sportra jelentkezhet, de az edzővel és a gyerekkel is beszéljék meg, hogy panaszok jelentkezése esetén mi a teendő.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| asztma, sport
2002-07-11 13:37:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop