Leonard Nimoy a dohányzás abbahagyására szólított fel

A dohányzás abbahagyására szólította fel mikroblogja több százezer követőjét a súlyos tüdőbetegségben szenvedő egykori dohányos Leonard Nimoy, a Star Trek-tévésorozat Spockja.

COPD, dohányzás, bulvár | MTI Hírek11
"Dohányosok, kérlek értsétek meg. Ha akkor hagyjátok abba, amikor már tüdőkárosodással diagnosztizáltak benneteket, az már túl késő. Nagyapa mondja, tanuljatok a hibámból. Fejezzétek be most" - írta csütörtöki Twitter-üzenetében 810 ezer követőjének a ma már 82 esztendős színész.

Nimoy megnyugtatta rajongóit, hogy most jól van, de hozzátette: hosszabb távolságokat nem tud legyalogolni.

A színész egy hete ugyancsak a Twitteren osztotta meg egy üzenetében, hogy krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenved, amelynek kialakulása a dohányzáshoz köthető. Hozzátette, hogy esetében harminc évvel azt követően diagnosztizálták a betegséget, hogy leszokott a dohányzásról.

A Bostonban született Nimoyt népszerű szerepe révén világszerte Spockként ismerik a nézők. Spock, a Star Trek-sorozat egyik főhőse, az Enterprise űrhajó első tisztje, későbbi kapitánya, félig ember, félig vulkáni származású. Nimoy legutóbb J.J. Abrams Sötétségben - Star Trek című sci-fijében alakította Spockot.

| COPD, dohányzás, bulvár
2014-02-10 10:44:08
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop