Egy fehérje lehet a kapcsolat az asztma és az elhízás között

Bár már korábban is felfedezték a kapcsolatot az asztma és az elhízás között, londoni kutatók most azonosítottak egy fehérjét, a PMCH-t, amely mindkettő létrejöttében szerepet játszhat.

asztma, elhízás | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
A PMCH úgy tűnik, elősegíti az asztma kialakulását, ezen kívül az éhséget is fokozza. Korábban nem találtak magyarázatot a két betegség közötti kapcsolatra.

Mivel azonban az asztmások nem minden esetben elhízottak is, dr. David Cousins, a kutatás vezetője azt mondta, további kutatások szükségesek a fehérje esetleges variációinak felkutatására.

Health Day
| asztma, elhízás
2007-07-18 21:42:13


Az asztma oki kezelésén dolgoznak

Minden kilencedik ember asztmás, és a gyógyszerek, inhaláló készülékek csak a betegség tüneteit kezelik. Egy új terápia oki kezelést nyújt.


Idült légzési betegségek

Az idült légzési betegségek (COPD) elnevezés gyűjtőfogalom, amelybe három különböző eredetű és lefolyású, kimenetelű betegség - az idült hörghurut, a tüdőtág...


COPD világnap 2018

Mintegy 600 ezer embert érintenek Magyarországon az idült légúti betegségek, így ez népbetegségnek számít - mondta Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társasá...


A macskák védenek asztma ellen

Korai gyermekkorban a macskákkal való együttélés 80 %-ra csökkenti az asztma kockázatát olyan gyermekeknél, akik genetikailag fokozott kockázatnak vannak kitéve.


COPD-világnap

A dohányzásról való leszokás nagyban javítja a COPD-s betegek (krónikus obstruktív tüdőbetegség) életkilátásait, ugyanakkor az életkezdet idején a környezet egész...