Az asztma oki kezelésén dolgoznak

Minden kilencedik ember asztmás, és a gyógyszerek, inhaláló készülékek csak a betegség tüneteit kezelik. Egy új terápia oki kezelést nyújt.

| InforMed Hírek16   InforMed | Glanz, J.

Az ausztrál kutatók felfedezték, hogy egy enzimgátló gyógyszerrel, amelyet jelenleg a leukémia kezelésének egyik klinikai kísérletében alkalmaznak, az Ezh2 nevű enzim gátlásával "kikapcsolhatják" és visszafordíthatják az asztma által okozott gyulladást.

A tanulmány szerzői, az ausztrál Walter és Eliza Hall Orvosi Kutatóintézet kutatói szerint soha nem láttam még olyan kezelést, amely így kiiktatja az allergiás immunválasz jeleit" mérföldkő lehet az allergiás asztma új, hatékony kezelésének útján. Mivel ezt a szert már alkalmazzák és jól tolerálják az emberek, így valószínűleg könnyű lesz asztmában is alkalmazni.

| asztma, enzimgátló, oki terápia
2019-05-22 12:39:29


Az asztma oki kezelésén dolgoznak

Minden kilencedik ember asztmás, és a gyógyszerek, inhaláló készülékek csak a betegség tüneteit kezelik. Egy új terápia oki kezelést nyújt.


Idült légzési betegségek

Az idült légzési betegségek (COPD) elnevezés gyűjtőfogalom, amelybe három különböző eredetű és lefolyású, kimenetelű betegség - az idült hörghurut, a tüdőtág...


COPD világnap 2018

Mintegy 600 ezer embert érintenek Magyarországon az idült légúti betegségek, így ez népbetegségnek számít - mondta Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társasá...


A macskák védenek asztma ellen

Korai gyermekkorban a macskákkal való együttélés 80 %-ra csökkenti az asztma kockázatát olyan gyermekeknél, akik genetikailag fokozott kockázatnak vannak kitéve.


COPD-világnap

A dohányzásról való leszokás nagyban javítja a COPD-s betegek (krónikus obstruktív tüdőbetegség) életkilátásait, ugyanakkor az életkezdet idején a környezet egész...