Legutóbbi cikkek

A tüdőgyulladás (pneumonia)

A tüdőgyulladás (pneumonia) gyakori, heveny tüdőbetegség. Hazánkban évenként kb. 100000-en betegszenek meg tüdőgyulladásban.


Évente kétszer kell tisztítani a klímaberendezéseket

A klímaberendezéseket évente legalább kétszer - használati időszak előtt és után - kell tisztíttatni, ennek elmaradása egészségügyi problémákhoz vezet - írta a Magyar Idők pénteken.


Halálos áldozatai vannak a légionárius betegségnek Portugáliában

Két ember meghalt légionárius betegségben Portugáliában, legalább 32 másik embert megfertőzött a kórokozó - közölte a DGS portugál közegészségügyi hatóság kedden.


Hillary Clintonnak tüdőgyulladása van

Hillary Clintonnak tüdőgyulladása van - fedte fel orvosa órákkal azután, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltje vasárnap rosszul lett, és hirtelen távozott a 2001. szeptember 11-i terrortámadások emlékére tartott ünnepségről.


Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke hétfőn Budapesten.


A tüdőgyulladás megbízható megállapításához szükséges a röntgen

A tüdőgyulladás megbízható megállapításához szükség van a mellkasi röntgenre - vonható le következtetésként abból az európai tanulmányból, amelynek eredménye szerint sok olyan betegnél, akinél nem végezték el a röntgenvizsgálatot, az orvosok kezdetben nem állapították meg a súlyos tüdőfertőzést.


Az atípusos tüdőgyulladáshoz hasonló új vírust azonosítottak Nagy-Britanniában

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS) kórokozójához hasonló, de eddig nem ismert vírusfajtát azonosítottak egy londoni kórházban kezelt beteg szervezetében - közölte hétfőn a brit egészségvédelmi ügynökség (HPA).


Életmentő - tüdőgyulladás ellen

Hamarosan beköszönt a tél, és vele együtt az ilyenkor „szokásosan” ránk leselkedő betegségek, az influenza vírusok okozta kórképek és a bakteriális eredetű légúti megbetegedések. Szerencsére a legveszélyesebbek - az influenza-változatok és a gyakran ezen betegségek szövődményeként fellépő, szintén akár halálos kimenetellel is fenyegető tüdőgyulladás - kivédésére fel tudunk védőoltásokkal készülni.


Tüdőgyulladás Irakban

Máig nem találják okát a március óta mintegy 100 esetben előforduló tüdőgyulladásnak a főként az iraki háborúban szolgált amerikai katonáknál, akik közül ketten meghaltak, 13-an súlyos állapotba kerültek.


Tüdőgyulladás (vírusos)

Egészséges felnőttekben az influenza vírus A és B típusa okoz tüdőgyulladást. A bárányhimlő vírusa szintén okozhat tüdőgyulladást felnőttekben. Idősebb emberekben influenza, parainfluenza vagy respiratory syncytial vírus a legvalószínűbb kórokozó.


1 | |

Web Design & Development Prowebshop