Tbc-vel fertőzött dolgozó miatt oltanak be több mint száz óvodást Debrecenben

A jövő hét elején, hétfőn és kedden 123 óvodást oltanak be a debreceni Mesekert Óvoda három telephelyének 205 óvodása közül - tájékoztatta az intézmény vezetője pénteken az MTI-t.

tuberkulózis, TBC, fertőzés, bulvár | MTI Hírek13 | MTI
Fekete Valéria elmondta: egyik dolgozójuk tüdőtuberkulózissal (tbc) fertőződött meg, ám január vége óta egy üzemi baleset miatt nem dolgozik.

Az intézményvezetőt március 23-án értesítette a tüdőgondozó intézet vezető főorvosa arról, hogy az éves kötelező tüdőszűrő vizsgálat eredménye egyik dolgozójuk esetében pozitív lett. Fekete Valéria azonnal intézkedett a három telephely fertőtlenítéséről: ezt a kilincsektől a játékokon át minden lehetséges eszközön elvégezték.

Az érintett szülőknek rendkívüli szülői értekezletet tartott április 5-én a tüdőgondozó intézet vezető főorvosa és a megyei tisztifőorvos. A jelenlévő szülőket tájékoztatták arról, hogy előfordulhatnak ilyen megbetegedések, ám kicsi a valószínűsége annak, hogy bárki megfertőződött.

A szülők megnyugtatására kötelező bőrpróbaoltást rendeltek el. Ez a három telephelyen a 205 óvodás közül 123 gyermeket érint. Április 11-én és 12-én - hétfőn és kedden - lesz az oltás, majd csütörtökön és pénteken annak leolvasása.

Fekete Valéria közölte még, hogy az intézmény valamennyi felnőtt dolgozója kötelező tüdőszűrőn vett részt, leletük negatív lett.

Az intézményvezető elmondta: szigorú előírások vonatkoznak az óvodai dolgozók alkalmazására. Ennek értelmében minden évben kötelező tüdőszűrésen és munkaköri alkalmassági vizsgálaton vesznek részt. Olyan nem fordulhat elő, hogy valakiről kiderül, fertőző beteg és tovább dolgozna, mert a járványügy azonnal "kiemeli" a dolgozót és megteszi a megfelelő intézkedéseket - tette hozzá Fekete Valéria.

| tuberkulózis, TBC, fertőzés, bulvár
2016-04-08 14:58:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop