ÚJ

Egymillió tüdőrákos lehet 2025-re Kínában

Elsősorban a dohányzásnak és a légszennyezésnek tulajdoníthatóan meredeken nő a tüdőrákos betegek aránya Kínában, ahol 2025-re az egymillió főt is elérheti a számuk - írja a Csinghua Sipao című napilap.


Lézeres tüdőműtétet végeztek egy gyermeken az Országos Onkológiai Intézetben

Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.


Egy nyolcéves gyerek Kína legfiatalabb tüdőrákos betege

Egy nyolcéves kislány Kína legfiatalabb tüdőrákos betege, betegségét egyértelműen a környezeti ártalmak, a levegőszennyezettség következményének tekintik - jelentette helyi forrásokból a China News Service kedden.


Egy nyolcéves gyerek Kína legfiatalabb tüdőrákos betege

Egy nyolcéves kislány Kína legfiatalabb tüdőrákos betege, betegségét egyértelműen a környezeti ártalmak, a levegőszennyezettség következményének tekintik - jelentette helyi forrásokból a China News Service kedden.


Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke hétfőn Budapesten.


A tüdő betegségei okozzák minden tizedik európai lakos halálát

A tüdő betegségei miatt hal meg minden tizedik ember Európában, és a dohányzás számít a fő okok egyikének - olvasható az Európai Légzőszervi Társaság jelentésében.


A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrák kockázatát

Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál is jelentősen csökken a tüdőrák veszélye. Az erről szóló kínai tanulmány online jelent meg a Cancer Prevention Research folyóiratban.


Támogatják az erős dohányosok CT-s tüdőrákszűrését Amerikában

Évtizedes vita után döntött úgy egy befolyásos amerikai szervezet, hogy támogatja a legnagyobb kockázatú csoport rendszeres, CT-vizsgálattal történő szűrését, ez pedig tízmillió volt és jelenlegi dohányos egészségbiztosító finanszírozta vizsgálatát jelentheti a jövőben.


Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Kötelező tüdőszűrést rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a többi területen, ahol eddig kötelező volt a vizsgálat, nem lesz szükség hosszabbításra - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.


Amit az asztmáról tudni kell

Az asztma krónikus gyulladásos tüdőbetegség, a tüdők és a légutak túlérzékenysége okozza. A tüdő bizonyos kiváltó okokra túlzott reakcióval válaszol, a hörgőcskék begyulladnak, a légutak elzáródnak, ami ismétlődő légzési nehézséget, sípoló légzést és köhögést okoz.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop