ÚJ

A menstruációs ciklus hormonjai is befolyásolják az asztma súlyosságát

A nőknél a menstruációs ciklus is befolyásolja a légúti tünetek súlyosságát, potenciálisan ronthat az asztmához hasonló állapotokon - állapították meg a norvégiai Haukeland Egyetemi Kórház kutatói.


COPD és tüdőgyulladás

A krónikus tüdőbetegségben szenvedőknek különösen fontos, hogy óvakodjanak a náthától és a következményes tüdőgyulladástól, mert addigi tüneteik kiújulhatnak, hevennyé válhatnak. Az alábbiak segítenek egészségük megőrzésében.


Sikeresnek tűnik a világ tuberkulózis elleni harca

Lassan kezd visszaszorulni a "szegények betegsége": az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint 2011-ben tovább - 8,7 millióra - csökkent az új tuberkulózisos megbetegedések száma.


Az egészséges tüdőben is élnek baktériumközösségek

Az egészséges tüdőben is élnek baktériumközösségek, hasonlóan ahhoz, ahogyan az egészséges bélrendszerben és bőrön is - állapították meg genetikai elemzéssel amerikai kutatók.


Az atípusos tüdőgyulladáshoz hasonló új vírust azonosítottak Nagy-Britanniában

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS) kórokozójához hasonló, de eddig nem ismert vírusfajtát azonosítottak egy londoni kórházban kezelt beteg szervezetében - közölte hétfőn a brit egészségvédelmi ügynökség (HPA).


Módosítani kell az asztma kezelésének irányelveit?

Az asztma optimális kezelési eljárásának kidolgozása érdekében végeztek vizsgálatot amerikai kutatók, eredményeik nyomán valószínűleg módosítani kell a betegség kezelésének általános irányelveit.


Újszülöttkori vírusfertőzés okozhat később asztmát

Egy vírusfertőzés "lerombolhatja" az újszülöttek immunrendszerének egy részét, ami növeli az asztma kifejlődésének kockázatát későbbi életükben - állapították meg egérkísérletek alapján amerikai kutatók.


Tüdőfertőzést fedeztek fel az inka múmiánál

Bakteriális tüdőfertőzésben szenvedett az az inka lány, akit ötszáz évvel ezelőtt a hegy istenének áldoztak fel az Andokban - tették közzé a New York-i Egyetem kutatói eredményeiket a PLoS ONE című szaklapban.


Kutyák a háztartásban: a négylábúak védik a gyerekeket az asztmától

Megvédheti az asztmától a gyerekeket a velük egy háztartásban élő kutya egy amerikai tanulmány szerint.


Több megyében és a fővárosban is kötelező tüdőszűrést rendeltek el a tiszti főorvosok

Több megyében és a fővárosban is kötelező tüdőszűrést rendeltek el az illetékes tiszti főorvosok - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön Facebook-oldalán. Az érintettek névre szóló értesítést kapnak.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop