A férfiak nem szívesen járnak orvoshoz

Az erősebbnek kikiáltott, de valójában sok tekintetben gyengébb nem, a férfiaké, ha lehet, elkerüli az orvost, és csak akkor keresi fel a rendelőt, ha valami komolyabb baja van. Szemben a nők közel háromnegyedével (74 százalék), a férfiaknak csupán az 57 százaléka, tehát alig valamivel több, mit a fele megy el rutinvizsgálatokra, írja az amerikai egészségügyi minőségvizsgáló intézet hírlevele.

szűrés, férfiak, orvosi vizsgálat | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
Az intézet megkérdezte a résztvevőket, elment-e az elmúlt 12 hónapban rutin- illetve szűrővizsgálatokra, és a következőket állapította meg:

– kevesebb spanyol- és afro-amerikai férfi megy rutin vizsgálatokra, mint fehér (35,5, 43,5, illetve 63 százalék)

– a 18-64 év között, biztosítással nem rendelkező férfiaknak csak fele akkora valószínűséggel mennek el rutin ellenőrzésre, mint azok, akiknek van biztosításuk

– azoknak a válaszadóknak, akik azt állították magukról, hogy kiváló egészségnek örvendenek, közel a háromnegyede (72 százalék) jár rendszeresen orvoshoz, ezzel szemben a magukat rossz egészségi állapotúnak tartóknak csupán a fele (52) százalék.

– a rosszabb anyagi körülmények közt élők válaszadók valamivel több mint a fele (54 százalék) jár rutinvizsgálatra, míg a magasabb jövedelműek háromnegyede (75 százalék).

Medicalnews Today
| szűrés, férfiak, orvosi vizsgálat
2010-06-24 11:39:35

Web Design & Development Prowebshop