A férfiak közel fele elégedetlen pénisze méreteivel

Bár a nők 85 százaléka meg van elégedve partnere méreteivel, sok férfi nagyobb péniszre vágyik. A „kis pénisz-szindróma” a túl kicsi hímtag miatti szorongást jelenti. Létezik igazán kis pénisz is, ennek hivatalos neve micropenis.

pénisz, méret | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
Két brit urológus, Kevan Wylie és Ian Eardley az erről szóló irodalom áttekintése után felhívták az orvosok figyelmét, ne nevessék ki és ne bagatellizálják a férfiak képzelt hiányossága miatti nagyon is létező szorongást, mert ez csak ront a helyzeten.

A két urológus szerint a pénisz méretét illetően valamennyi tanulmány megegyezik. Az átlagos pénisz erektált állapotban 14-16 cm hosszú, körfogata 12-13 cm.

Mikropéniszről beszélünk abban az esetben, ha az erektált állapotban sem hosszabb 7 cm-nél. Ez meglehetősen ritka, a férfiak 45 százaléka a kutatók szerint mégis azt szeretné, ha nagyobb méretekkel lenne megáldva. Nem csoda, hogy az Interneten számtalan „csodás” pénisznagyobbító szer és módszer kapható.

Van arra némi bizonyíték, hogy egyik másik módszer vagy eszköz kis mértékben hosszabbodást idéz elő, de e téren nem készült sok vizsgálat.

A plasztikai sebészek is próbálkoznak a pénisz megnagyobbításával, ám ezek a technikák sem bizonyítottak, viszont súlyos szövődményekhez vezethetnek.

A két urológus felhívja hát az orvosok figyelmét, vegyék komolyan a férfiak aggodalmait, és ha a tanácsadás nem elég, pszichoterápiát ajánlanak azok számára, akiknek már az életminőségét fenyegeti a képzelt kis péniszük miatti megszállott szorongás.

| pénisz, méret
2007-12-18 14:58:06
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop