Az oxitocin reményt jelenthet a szexuális zavarral küszködő férfiaknak

Az oxitocinnak az anya és csecsemője közti kötődésben van szerepe. A San Diegó-i klinika orvosai most esettanulmányt tettek közzé arról, hogy egy Asperger-szindrómás férfinál a szexuális működést is javította.

szexuális zavar, impotencia, oxitocin | InforMed Hírek10   InforMed | Dobos, L.
Az orvosok egy figyelemhiányos-hiperaktív férfit kezeltek, akinél Asperger-szindrómát (az autizmus egyik formája) is megállapítottak. A betegségére és a szorongására szedett antidepresszáns nem volt eredményes, utóbbi a nemi élet zavarát is okozta.

Mivel egyes kutatások utaltak arra, hogy az oxitocin javíthatja a társas kapcsolatok működését, a beteg beleegyezését adta a kísérlethez.

Az oxitocin, ez a természetben előforduló hormon igen fontos a monogám emlősök közti kapcsolatok, illetve az ivadékok és a szülők közti kötődés elősegítése szempontjából. Embereknél a bizalmat is fokozza, jelenleg vizsgálják a depresszió, a skizofrénia és az Asperger-szindrómás betegekre gyakorolt hatását is.

A tanulmányban leírt férfinál a kezelés a nemi funkciók 48 százalékos javulását eredményezte, és érzelmi téren is pozitív változásokat hozott.

A kutatók további vizsgálatokat sürgetnek az oxitocin további előnyös hatásainak felderítésére.
| szexuális zavar, impotencia, oxitocin
2012-04-16 08:47:47
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop