Alhasi fájdalom, erekciós zavarok

alhasi fájdalom, erekciós zavarok, cukorbetegség, diabetes | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Időben jelentkeztem alhasi fájdalmakkal (először 94-ben). Részesültem egy részletes belgyógyászati vizsgálatban, nem tudták megmondani, mitől vannak a fájdalmaim. Az alhasi fájdalmak és később az erekciós zavarok csak fokozódtak. Sőt lábfájdalmak csatlakoztak hozzájuk.  Mégsem természetes, hogy a prosztata érzékeny nyomásra, időnként magától is fáj. Felette, az alhason pontosan meg tudom mutatni, mely pontok fájnak. A húgycsőben szúró fájdalmakat érzek időnként, különösen elől. Mindkét combtőnél lényegében folyamatosan fáj.

A combomba és a térdembe tompa fájdalom költözött, mintha izomlázam lenne. Majd megjelentek időnkénti szúró fájdalmak a lábszárban. A talpam többnyire olyan fáradt, mintha kilométereket gyalogoltam volna. (Ha jól emlékszem, ez a fajta fájdalom talán még korábban jelent meg, mint az alhasi.) Fáj a farok végződésében a híd, a végbélnyílás (izomzata azonban jól zár). Különösen akkor fájnak az utóbbi részek, ha ülök, mégpedig sokáig, de állva is, fekve is, csak nem annyira. Az alhasi fájdalom kisugárzik a medencecsontokra. Nem tudom eldönteni, hogy reumatikus fájdalomtól szenvedek, vagy a prosztatának vannak kóros elváltozásai.  2-3 éve a mérések a cukorszint emelkedéséről tanúskodnak.

Semmilyen gyógyszert nem szedek (ill. ajánlottak), pedig 7-13 között szokott mostanában lenni. Úgy tudom, a cukor okozhat érrendszeri zavarokat. Egyik ("jónevű") urológus sem vetette fel ezt a kérdést, nem kértek cukormérési eredményeket.  57 éves vagyok. Mit tegyek a fájdalmaimmal? Megöregedtem és kész?

Üdvözlettel az orvos doktoroknak

Amennyire leveléből kisilabizáltam, (eredetileg az ékezetek sehogy sem stimmeltek) járt már több belgyógyásznál és urológusnál is, de az emelkedett vércukorértéken kívül kórosat nem találtak. Az sem derül ki, hogy kapott-e, és ha kapott, milyen kezelést kapott. Legjobb lenne, ha keresne egy orvost (talán háziorvosát !) aki összefoglalná a szakrendelések eredményét és segítene a megfelelő kép kialakításában.

Elsőrendű, hogy diebeteszével (cukorbetegségével) foglalkozni kell. Első lépésben a diétás megszorítások a döntőek, ha van testsúlyfelesleg , akkor a fogyás a cukorbetegség esetén az első teendő. Jól mondta, hogy a cukorbetegség nemcsak érrendszeri, hanem idegrendszeri elváltozásokat is okozhat.

Ha potencia zavarai vannak, az megnyilvánulhatnak bizonytalan alhasi fájdalmakban. Ezt hívják úgy, hogy a "lelke" átmegy szervi panaszokba. Ha így áll a dolog, ahhoz feltétlenül keressen fel egy erre specializálódott szakorvost. Ugyanis a potenciazavar szűntével a "szervi"-nek gondolt panaszok is megszűnnek.

További variáció, hogy ha potenciájával nincs baj, akkor lehet, hogy tényleg csak gerincből kisugárzó fájdalomról van szó, miért ne lenne egy 50 év feletti embernek kis porckorong kopása vagy gerincmerevsége a kóros csontfelrakódások miatt. Ebben az esetben valamely non-szteroid gyulladásgátló szedése panaszmentessé teheti. Tehát nem kell fájdalommal élni.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| alhasi fájdalom, erekciós zavarok, cukorbetegség, diabetes
2002-07-11 13:29:25
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop