Az orvos válaszol: az impotencia kezelése

Kérdés: nemrégiben rövid hírt hallottam az impotencia hatásos kezeléséről, mit tud erről mondani?

impotencia, hímvessző, merevedés, gyógyszer, vákuumos, eszközök, impotencia kezelése, hímvesszÅ‘, eszközök | The New York Times Health News Service   Medincorp | Anderson, E.

Válasz: az Amerikai Urológiai Társaság nemrégiben kiadta állásfoglalását, melyben megállapították, hogy a pénisz implantátumok, a vákuumos eszközök és a gyógyszeres injekciós kezelés mindegyike biztonságos módszer a férfiak impotenciájának kezelésében, mindazok számára, akik a közösülés során nem tudnak elérni, illetve fenntartani elég hosszú ideig tartó merevedést .

A vákuum eszköz egy műanyag hengerből áll, egy vákuumpumpából és egy rugalmas szorító szalagból. Miután a hímvesszőt kenőccsel sikamlóssá teszik, ráhelyezik a hengert. Ezután kiszívják a levegőt a hengerből és ezáltal vákuum alakul ki, mely merevedést okoz. Ezután a leszorító szalagot a pénisz gyökerére helyezik át, hogy fenntartsák a merevedést.

Injekciós kezelésnél maga a páciens gyógyszert fecskendez be a hímvesszőbe. Ezek a gyógyszerek kitágítják az ereket és elernyesztik a hímvessző szöveteit, ezáltal a véráramlás javul és bekövetkezik a merevedés.

A hímvessző implantátumok olyan eszközök, melyeket sebészi úton ültetnek be a péniszbe, hogy merevvé tegyék.

Az orvosok valaha azt gondolták, hogy az impotencia csak a beteg fejében létezik, de most már tudják, hogy ennél valószínűbb oka a pénisz rossz vérellátása. Ezt okozhatja cukorbetegség, az erek megkeményedése, egyszerűen az öregedés, vagy gyógyszermellékhatások, mint pl. magas vérnyomás elleni szerekés erős nyugtatók.

A férfiaknak csaknem 10%-a impotens, főleg idős emberek. Idősebb párok gyakran sokkal kevésbé aktív szexuális életet élnek, mint fiatal korukban és néha a szerelem megfelelő jeleként, megelégszenek gyengédséggel, közelséggel és ölelkezéssel.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| impotencia, hímvessző, merevedés, gyógyszer, vákuumos, eszközök, impotencia kezelése
2002-07-31 18:16:55


data-full-width-responsive="true">