Műtét, gyógyszer, kapszulabelövő

gyógyszer, impotencia, férfi | Népszabadság   Népszabadság

Az impotencia a nemzetközi felmérések szerint a munkaképes férfiak harminc százalékának keseríti meg életét. Bár a tengerentúlon piacra dobott újdonságok csak többéves késéssel jutnak el hazánkba, a gondok orvoslására azonban Magyarországon is több hatásos módszer létezik.

Forradalmasíthatják az impotencia kezelését azok az új gyógyszerek, amelyek állítólag mindenféle kényelmetlenség nélkül képesek helyreállítani a közösülési képességet. Az új típusú terápiában több, egymással akár kombinálható gyógyszerről van szó. A gyógyszerkoktélokat attól függően lehet alkalmazni, hogy az impotencia oka helyi jellegű, például vérellátási zavar, vagy idegrendszeri eredetű, esetleg mindkettő.

Jelenleg az új terápiáról szóló beszámolók három kísérleti gyógyszerhez fűznek nagyobb reményt. Az első, a klinikai kísérletek során a panaszos férfiak 80 százalékán segített. A készítményt, amelyet a hímvesszőbe kell juttatni, eredetileg szívgyógyszerként próbálták ki, de e területen nem vált be. A másik szer, az apomorfin teljességgel az agyban "dolgozik", azon az agyterületen, amely az erekcióra ad parancsot. Eredetileg mérgezett személyek hánytatására használták, és 70 százalékban hatásos a pszichológiai okokból impotens férfiaknál. A harmadik is egy pirula, amely már évtizedek óta segíti az impotenciában szenvedőket.

Dr. Török Alexander uroszexológustól megtudtuk: a közelmúltban érkezett haza Kanadából az urológiai világkongresszusról, ahol elsősorban egy másik eljárásról volt szó, amelynek alkalmazása során egy vékony műanyag csövet kell négy-öt centiméter mélyen felvezetni a húgycsőbe. Ezen keresztül nagy felszívódó képességű, vérbőséget okozó kapszulát juttathat a hímvesszőbe az impotenciával küzdő férfi. A kapszula hatása húsz perccel a felhelyezés után érezhető. Mivel azonban a "szerkezet" az Egyesült Államokban januárban kerül a piacra, a magyar férfiaknak még évekig kell várniuk hazai alkalmazhatóságára - mondotta a szakorvos.

Az impotencia ennek ellenére hazánkban is gyógyítható, hiszen már több olyan gyógyszeres kezelés és eljárás létezik, amellyel segíteni lehet a problémán. Török Alexander elmondta: attól függően, hogy mi a potenciazavar oka, gyógyítható szájon át bevehető és injekcióval a péniszbe juttatható gyógyszerrel és műtéttel is.

Ha az ok a hormonszint csökkenése, általában gyógyszereket írnak fel, beidegzési és pszichés probléma esetén pedig az injekciós kezelés a leghatásosabb. A szervi rendellenességeket, amelyek vérkeringési zavart okoznak, műtéttel orvosolják.

| gyógyszer, impotencia, férfi
2002-07-10 10:58:31


data-full-width-responsive="true">