Legutóbbi cikkek

A merevedési zavarok okairól

A normális erekcióhoz, vagyis közösülésre képessé tevő merevedés eléréséhez vascularis (érrendszeri, keringési), neurológiai (idegrendszeri, beidegzési), endokrin (hormonális) és pszichés folyamatok jól összehangolt működése szükséges.

A mobiltelefonok és meddőség

2016. 02. 06

A mobiltelefonok sugárzása férfi meddőséget okozhat izraeli kutatók szerint. Cikkük a Reproductive BioMedicine online szaklapbanjelent meg.

Mesterséges hímivarsejtek

2015. 09. 18

Laboratóriumi körülmények között francia kutatóknak sikerült hímivarsejteket ősivarsejtekből előállítani, amivel a jövőben talán forradalmasítani lehet a férfi meddőség kezelését.

Csökkentheti a termékenységet a naptej és a fogkrém

2014. 05. 13

A naptejekben és fogkrémekben lévő vegyi anyagok csökkenthetik a férfiak termékenységét.

A női hormon alacsony szintje okozhatja a férfi klimax egyes tüneteit

2013. 09. 12

Nem a férfi, hanem a női nemi hormon hiányával állhat összefüggésben a férfi klimaxnak nevezett tünetek, a hízás és a szexuális vágy alábbhagyása - mutatta ki egy amerikai minikutatás.

Mit tehet az ondó minőségéért?

2013. 08. 29

A férfiak meddőségének többféle oka lehet, a hormonális egyensúly felborulásától kezdve bizonyos gyógyszerekig, a genetikától a környezeti ártalmakig. Károsíthatja az ondó minőségét a nagy meleg, a sugárzás, a túlzott alkoholfogyasztás, valamint a dohányzás is.

Új vizsgálati módszer a férfi meddőség kimutatására

2013. 03. 19

Magyarországon néhány hónapja érhető el az az új eljárás, amely a férfi meddőség genetikai okát vizsgálja. Az új technológia lényege, hogy megnézik, mennyire sérült a spermiumok DNS-e.

Télen és koratavasszal a legjobb a férfi ivarsejtek minősége

2013. 03. 12

Télen és koratavasszal a legjobb a férfi ivarsejtek minősége - állítják izraeli kutatók 6500 férfi spermamintájának elemzése eredményeként, hozzátéve, hogy ez a normál megtermékenyítő képességűekre áll. A gondokkal küszködők spermája ősszel és tavasszal a jobb.

A telített zsírok fogyasztása csökkenti a spermaszámot

2013. 01. 08

A zsíros sajtokban és húsokban található telített zsírok nemcsak súlygyarapodást okozhatnak a férfiaknál, hanem csökkentik a spermiumok számát.

A fogínygyulladás kezelése a merevedési zavaron is segíthet

2012. 12. 04

A fogínyük gyulladásával kezelt férfiak merevedési problémái is javultak a terápia hatására - állapították meg egy török tanulmányban.

A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak

2012. 10. 11

A hímivarsejtek úszását lassító génre bukkantak ausztrál és brit kutatók, akik szerint az áttörés hordozhatja egy jövőbeli férfi fogamzásgátló pirula kulcsát.

| 3 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop