A férfi meddőség nem közismert okai

Az egész világon problémát okoz a férfiak meddősége, illetve a megtermékenyítő képesség csökkenése. Sajnos, sok helyen leselkednek áldozataikra a hímivarsejtet károsító vegyi anyagok.

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: Freepik
Közismert, hogy a keskeny kerékpárülés merevedési zavarokat okozhat, és az antidepresszánsok a spermiumok DNS-ét károsíthatják, azt azonban már csak kevesen tudják, hogy mindennapjainkban is körül vagyunk véve spermium gyilkosokkal.

Készpénzfizetési nyugták

Naponta igen sokszor adnak a kezünkbe nyugtát, blokkot, a reggeli kávézáskor, a tankolásnál, az élelmiszerboltban. A ma forgalomban levő blokkok mintegy 40 százalékát a hormonokra káros vegyi anyaggal, bisphenol-A-val (BPA) vonják be, ezt az anyagot számos vizsgálat is meddőségi problémákkal és szívbetegséggel hozza összefüggésbe.
Mit tehetünk: Ha nincs szükségünk a blokkra, ne kérjük, ha mégis el kell tennünk, tegyük borítékba, majd kezeljük veszélyes hulladékként.

Élelmiszer konzervek

A BPA leginkább az élelmiszerek csomagolása révén jut a szervezetbe. A fémdobozok belseje szinte kivétel nélkül BPA-t tartalmaz, és különösen árt savas élelmiszereknek, például a paradicsompürének.
Mit tehetünk: Fogyasszunk inkább friss vagy fagyasztott élelmiszert, ha a konzerv felhasználása elkerülhetetlen, akkor keressük a polcon inkább az üveges árut.

Szexuális segédeszközök

A legtöbb ilyen eszköz vinilt tartalmaz, ami ftalátokat bocsát ki, ezt a műanyag lágyításánál használt vegyi anyagot a rákkal, az allergiával, születési rendellenességekkel és meddőséggel hozták összefüggésbe.
Mit tehetünk: Vegyünk a műanyagok helyett inkább orvosi szilikonból készült játékokat, de kipróbálhatjuk az üvegből készült eszközöket is.

Mérgező lehet a zuhanyozás is

A ftalátok ott vannak az illatosított szappanokban, samponokban, tisztítószerekben, de még a műanyag zuhanyfüggönyben is.
Mit tehetünk: Használjunk minél egyszerűbb, illatosítás és adalékok nélküli babaszappant, és szerezzünk be kenderből készült zuhanyfüggönyt.

A növényvédők is ártanak

A növényvédő szerek a kórokozók ellen készültek ugyan, de a vegyi anyagok nem látnak különbséget.
Mit tehetünk: Mossuk meg a gyümölcsöt, zöldséget étkezés előtt, és már most tervezzük meg a biokertünket.

Fűtött autóülés

Ára van a kényelemnek, romolhat az ondó minősége a melegtől. Nemcsak a fűtött ülés, de még a forró fürdő is csökkentheti az ondótermelést.
Mit tehetünk: A gondot a közvetlen meleg okozza, tehát a kocsit fűthetjük, csak az ülést ne.

| férfi meddőség, termékenység, spermium
2023-04-25 17:20:53
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop