Antihisztaminok és a férfiak meddősége

Meddőséget okozhatnak az allergia kezelésére szedett antihisztaminok a férfiaknál a Buenos Aires-i Kísérleti Biológiai és Orvostudományi Intézet kutatói szerint. A tanulmány a Reproduction című orvosi folyóiratban jelent meg.

antihisztamin, férfi meddőség, nemi hormon, spermium | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

A kutatók korábbi, a leggyakoribb antihisztaminokat vizsgáló kutatások eredményeit elemezték és azt találták, hogy egyes szerek negatívan befolyásolhatják a férfi nemi hormonok normális működését, ez pedig a spermiumok alakját és mozgékonyságát változtatja meg, valamint alacsonyabb spermium számokhoz vezet.

Az állatkísérleteket elemző kutatók szerint további tanulmányokra lenne szükség, mivel kevés az emberi szervezetre gyakorolt hatásokról szóló munka, de óva intettek az antihisztaminok túlzott használatától.

Az iparosodott országokban egyre nagyobb számú allergiás megbetegedés miatt nő az antihisztaminok használata. A hisztamint az allergiára válaszul állítja elő a szervezet, ezért szenved az a tünetektől, a tüsszögéstől, viszketéstől, orrfolyástól, aki allergiás.

A hisztamin más, allergiától független folyamatokban, többek kötött az álom-ébrenlét szabályozásában, a szexuális viselkedésben és a termékenységben is szerepet játszik.

| antihisztamin, férfi meddőség, nemi hormon, spermium
2018-03-11 18:55:24
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop