Legutóbbi cikkek

Az étrendben lévő zsír minősége is befolyásolja a spermiumszámot

A sok telített zsírsavat tartalmazó étrend a spermiumszám csökkenésével köthető össze, míg az omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend mellett nagyobb a spermiumok koncentrációja - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra?

A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra, akiknél negyven fölött évente hét százalékkal csökken az apaság esélye - állítják brazil kutatók, akik vizsgálataikat az Amerikai Orvosi Reprodukciós Társaság éves közgyűlésén ismertették Floridában.


Jelentősen csökkenti egy mutáns gén a férfiak termékenységét

A férfi terméketlenség egy újabb összetevőjére bukkantak kutatók: a férfiak mintegy húsz százaléka olyan génmutációt hordoz, amelynek következtében a petesejt megközelítését segítő fehérjeburkolat nélkül maradnak hímivarsejtjeik, ezáltal kisebb lesz a megtermékenyítés esélye.


Összefügg a férfi termékenységgel egy genitális méret

Összefügg a férfiak termékenységével, hogy mekkora az úgynevezett anogenitális távolságuk - állapították meg amerikai kutatók.


A férfi meddőség pszichés háttere - 2. rész

Készen áll a gyermekvállalásra? A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a szülővé válás folyamatában.


A férfi meddőség pszichés háttere

Azt gondoljuk, készen állunk a gyermekvállalásra, miközben a gyermek- (vagy akár csecsemő-) korban szüleink részéről elszenvedett, majd felnőttkorba magunkkal „cipelt” traumák, a lelkünk mélyén eltemetett, lezáratlan vagy fel nem dolgozott konfliktusok miatt a tudatalattink hevesen tiltakozik? Esetleg az jelent gondot, hogy már-már túlságosan görcsösen akarjuk azt a babát, és emiatt nem jön össze? A lelki faktor vitathatatlanul lényeges tényező a fertilizációs és a megtermékenyülési folyamatban, a psziché reprodukciós kapcsolata nagyon fontos szempont.


Gyakori az impotencia a prosztatarák-kezelések után

Csaknem bizonyosan felbukkannak a szexuális teljesítmény zavarai a prosztatarákkal kezelt férfiaknál - állapították meg öt évig tartó követéses tanulmányukban ausztrál kutatók.


Megállapították a férfi "menopauza" ismérveit

A negyven év fölötti férfiaknál a csökkent libidó, nyomott hangulat és az energiátlanság csupán a normális öregedési folyamat jele, nem pedig alacsony tesztoszteronszinté.


Korábban halnak az alacsony tesztoszteronszintű férfiak

Korábban halnak azok a férfiak, akiknek vérében alacsony a tesztoszteron nemi hormon koncentrációja - derült ki egy német tanulmányból.


Megfejtették, mi irányítja a hímivarsejteket

Amerikai kutatók megfejtették, mi indítja el az ondósejteket, hogy célba vegyék a petesejtet. A felfedezést a Cell című tudományos szakfolyóirat pénteki száma címlapján közölte (www.cell.com).


| | | 4 | | |

Web Design & Development Prowebshop