Legutóbbi cikkek

Korábban halnak az alacsony tesztoszteronszintű férfiak

Korábban halnak azok a férfiak, akiknek vérében alacsony a tesztoszteron nemi hormon koncentrációja - derült ki egy német tanulmányból.


Megfejtették, mi irányítja a hímivarsejteket

Amerikai kutatók megfejtették, mi indítja el az ondósejteket, hogy célba vegyék a petesejtet. A felfedezést a Cell című tudományos szakfolyóirat pénteki száma címlapján közölte (www.cell.com).


Az étkezés hatása a nemzőképességre

„Azoknak a férfiaknak, akik sok vörös húst, hamburgert és zsíros tejfölt esznek, rossz minőségű a hímivarsejtjük, és így kis eséllyel készülnek az apaságra” – írja a Daily Telegraph. Valóban ennyire egyszerű lenne az összefüggés?


Mobiltelefon és meddőség

Uraim, csak óvatosan: a mobiltelefonokhoz kapható kihangosítók és headset-ek károsíthatják a fogamzóképességet, ha a telefont a nadrág zsebében hordjuk, olvasható amerikai szerzők tollából.


A merevedési zavar kezelése génterápiával

Az erekciós zavarok génterápiával történő kezelése az elsődleges vizsgálatok szerint biztonságos, jelentették be az Amerikai Urológusok Társaságának éves közgyűlésén.


A here ultrahang vizsgálata segíti a férfi meddőség felismerését

A here vérátáramlásának ultrahangos vizsgálata rutinszerűen alkalmazható módszer a férfi meddőség megállapítására, állítják osztrák kutatók.


A merevedési zavar jelzi a szív-érrendszeri betegségek kockázatát

Holland szakemberek hosszú távú vizsgálatban igazolták a merevedési zavar és a később kialakuló szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyi keringészavar) összefüggését.


Génterápia: alkalmas lesz a férfi meddőség gyógyítására?

Míg több ezer honlap, csoport és fórum áll a meddő nők rendelkezésére, a férfiak meddőségével viszonylag kevesen és ritkán foglalkoznak, bár a gyermektelen pároknál az esetek mintegy a felénél a férfiben található okozza a meddőség oka.


A tengerparti nyaralás nem javítja a fogamzás esélyét

Ha egy pár babát szeretne, valószínűleg nem a legjobb ötlet, ha a forró tengerparti homokban napozva töltik a vakációt, ugyanis ausztrál kutatók kimutatták, hogy a túl nagy meleg csökkenti az ondósejtek számát, a megmaradtak mozgását pedig lelassítja.


A cukorbetegség férfi meddőséget okozhat?

Egy Észak-Írországban kisszámú résztvevő bevonásával végzett vizsgálat szerint az 1. típusú diabéteszben szenvedő férfiak ondósejtjei több sérült DNS-t tartalmaz, ami nagy valószínűséggel kihat a férfiak megtermékenyítő képességére is.


| | | | 5 | |

Web Design & Development Prowebshop