Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH)

Számtalan elmélet született a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kialakulását illetően, bizonyára mindegyik részigazságokat tartalmaz. Az, hogy kasztráltban nem alakul ki, és idős korban a hormonális változásokkal egy időben jelentkezik, a BPH-nak a hormonháztartással való kapcsolatára utal.


Új, hatásos gyógyszer jóindulatú prosztata megnagyobbodás ellen

A súlyosabb vizelési problémákkal járó betegség gyógyszeres kezelése a prosztata simaizom sejtjeire ható, azok összehúzódását gátló, és a prosztata méretét csökkentő készítményekkel lehetséges. Ezek egyik fajtája a vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkező, úgynevezett alfa-1-adrenoreceptor gátlók.


A prosztatabetegségek és az étkezés néhány összefüggéséről

Az amerikai urológusok szövetségének konferenciáján több felszólalás is foglalkozott azzal, milyen hatással van az életmód a megnagyobbodott prosztatanagyobbodásra, illetve a prosztatarák kockázatára.


Nem valószínű, hogy életeket menthet a PSA-szűrés

Ha a férfiak PSA-szűrésen vesznek részt, még nem csökkenti annak kockázatát, hogy prosztatarákban haljanak meg, olvasható egy új kutatási jelentésben.


Elhallgatott férfigondok - A prosztatamegnagyobbodás

A férfiak szégyenlősek. (Legalábbis, ha a prosztatájukról van szó.) Talán ez az egyik oka annak, hogy erről a testrészről – a hozzá kapcsolódó panaszokról, betegségekről, ezek megelőzéséről és gyógyításáról – kevés szó esik. Holott, az 50 év feletti férfiaknak mintegy felét érinti a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás...


A férfiak gyenge pontja. Prosztatapanaszok szűrése, kezelése

Változókorban nemcsak a nők szervezetében változik a hormonháztartás, hanem a férfiak esetében is. Ötvenéves kor felett 10 férfi közül 6 esetében megnövekszik a dülmirigy, a prosztata. Ez már kisebb növekedésnél is komoly kellemetlenségeket okozhat. Ennél komolyabb gond az alattomosan fejlődő, rosszindulatú prosztatarák, melynek szűrése ma már jelentősen leegyszerűsödött.


Jóindulatú prosztata- megnagyobbodás

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás a prosztata mirigyének nem rákos jellegű (benignus) daganata. A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás az ötven év feletti férfiak között gyakori. Oka ismeretlen, de valószínűleg közrejátszanak a korosodással járó hormonszint-változások.


Kiegészítő terápiák prosztatabetegek számára

Sok férfi, aki radiológiai kezelésben részesül prosztatarákja miatt, kiegészítő terápiákat is alkalmaz, melyeket nem a kezelőorvosa írt fel. A kezelőorvos általában nem tud ezekről, de ezek a kezelések előre nem látható, sőt esetleg veszélyes módon is beavatkozhatnak az eredeti kezelés folyamatába.


Az FDA lézeres készüléket engedélyezett a prosztatabántalmak kezelésre

WASHINGTON - A Johnson & Johnson csoport egyik tagja, az Indigo Medical nemrégiben kapta meg az amerikai kormány élelmiszer- és gyógyszeripari hivatalának (FDA) engedélyét arra a lézerkészülékre, amelyet ezentúl a prosztata-megnagyobbodás sebészi kezelésében alkalmazhatnak. Az FDA az Indigo LaserOptic Treatment System nevű készülék használatát a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH) tüneteinek enyhítésére hagyta jóvá.


Ha a férfiak öregedni kezdenek...

Amikor az orvos prosztataadenómáról beszél, egy jóindulatú daganatról szól, amely a húgycső körüli nyálkamirigyekből indul ki. A keletkező duzzanat következtében a húgycső összeszűkül, és ez vizelési zavarokhoz vezet. Különösen kellemetlen a gyakori éjszakai vizelés. Az ürítési inger egyre gyakrabban jelentkezik, a vizelet pedig a betegség előrehaladtával egyre keskenyebb sugárban tud távozni. A prosztata megnövekedésének oka elsősorban a 40. év felé tapasztalható férfi nemihormon-szint csökkent termelésében keresendő. Emiatt a hormonegyensúly a női hormonok javára billen, ettől a külső mirigyek zsugorodnak, a húgycsőközeliek pedig növekedni kezdenek.


1 |

Web Design & Development Prowebshop