Hímvessző

hímvessző, fájdalom, szex, hímvesszÅ‘ | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő! 28 éves férfi vagyok és egy, a hímvesszőmmel kacsolatos problémával keresem Önt. Nagyon szégyenlős vagyok ebben a kérdésben, mert falun lakom és ezért kérem, hogy ne hozza nyilvánosságra a panaszomat, csak a választ! Azért fordultam Önhöz, mert úgy érzem, hogy egy orvosi vizsgálat folyamán nem biztos, hogy van idő és lehetőség arra, hogy mindent elmondhassak az orvosnak, amit ezzel kapcsolatosnak vélek.

 Nemrég a hímvessző felső oldalán a középvonaltól jobbra, a makk alatt félmerev állapotban kitapintható pici porcos vagy mirigyszerű tapintású, érzékeny pontot fedeztem fel. Merev állapotban ez a rész néha egészen körülhatároltan, keményebben (ugrál, mint egy mirigy), néha pedig egyáltalán nem tapintható. Elszíneződés, vagy bőrelváltozás nem tapasztalható, csak néhány piros hajszálér van a környéken, de egyébként teljesen normális a péniszem, semmi nem látszik rajta.  Vizeletem normális.

Aktus közben eddig sohasem koncentráltam erre, de mostanában szex után egy darabig érzékeny a terület. Nagyon enyhe csípést is érzek olykor a makk hegyénél, és oldalt a fityma bőrénél, vizelési ingert a húgycsőben, jelenleg a jobb oldali herém alul a tövénél, a zacskó mögött is sajog egy kicsit, ez utóbbi volt már máskor is, de elmúlt.

A partneremmel az aktusok során kivétel nélkül mindig óvszert használunk, de orálisan nagyon szeretjük egymást és azt minden együttlét alkalmával gyakoroljuk óvszer nélkül. Nagyon higiénikusak vagyunk, közben is megmosakszunk. Hetente többször szeretkezünk és egy-egy együttlét alkalmával részemről általában 3-szor történik magömlés. Egyik legutóbbi alkalommal a barátnőm lovagló helyzetben felül volt és akkor egy pillanatra rosszul ült rám, ami egy pillanatra fájdalmas volt. Azt szeretném kérdezni, hogy tartanom kell-e valamilyen fertőzéstől (bevásárlócentrum WC-jében  hozzáérek a kezemmel pl. ) vagy rendellenes elváltozástól ? Fürdővizembe néhányszor Neomagnol tablettát ejtettem fertőtlenítés céljából. (Gyakran fogyasztok gyógyteákat: zsálya, menta, kakukkfű, csipke.)

Kérdésem másik része az, hogy esetleg a túl gyakori és erőteljes szex lehet az oka egy pl. fennálló gyulladásnak vagy lehet ez egy átmeneti megerőltetés ? (Ha létezik ilyen.) Amennyiben szükségesnek látja, hogy személyesen forduljak szakemberhez, akkor nem tudom kihez fordulhatnék, bőrgyógyászhoz vagy urológushoz, és kell-e beutaló? (Miskolc) Tudnék-e előzetesen valamilyen pl. lakmuszpapíros vizeletvizsgálatot elvégezni?  Mit tanácsol Ön ? Mi okozhatja a problémát? Milyen beavatkozás várható: gyógyszeres, kenőcs, érsebészeti, sebészeti ?

Előre is nagyon köszönöm, ha tud foglalkozni a problémámmal és a javulás reményében várom válaszát!

Az orális szex alkalmával sérülhet, fertőződhet a pénisze, de a leírtak alapján ez jelenleg kizárt. Ha valamilyen nedvező, viszkető elváltozás lenne a péniszén, akkor ajánlom. hogy forduljon bőr- és nemibeteg gondozóba, de a leírtak alapján erről nincs szó. Sőt, hólyaghurutja sincsen. Ez családorvost igénylő betegség lenne. A hólyaghurut tünetei: gyakori vizelési inger, néhány csepp vizelettel, csípő, égető érzéssel, gyakori láz, esetleg vérvizelés kíséri. Ennek gyógyulására számos jó gyógyszerrel rendelkezünk, a diagnózis lényegében a panaszok elmaradásával felállítható, de vizelet üledékvizsgálat egyértelmű választ ad. A bő folyadékfogyasztás minden esetben hasznos, de a gyógyteáknak nem hiszem, hogy ebben az esetben különleges értéke lenne. Úgyszintén a Neomagnol használatát is túlzásnak tartom. Megfelelő szappanos tisztítás elegendő. Nemi aktusnál a sérülés elkerülésére vazelin használata viszont biztosan nem árt.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| hímvessző, fájdalom, szex
2002-07-11 14:20:08
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop