Hímvessző daganatok

Habár a hímvesszőn bárhol előfordulhat bőrrák, a makk a leggyakoribb hely, különösen az alapja. Körülmetélt férfiakon ritkán alakul ki a hímvessző bőrrákja, és az ilyen rák ritka az Egyesült Államokban.

hímvessző, pénisz, daganat, hímvesszÅ‘ | MSD Orvosi kézikönyv a családban   Merck
A rák először általában bevörösödött, kisebesedett területként jelenik meg, ami nem gyógyul meg néhány héten belül, viszont általában fájdalmatlan. A rák általában laphámsejtes rák,s a hímvessző ritkább rákjai közé tartozik a Bowen-kór és a Paget-kór. A rákot a környező ép szövet kis részével együtt sebészileg távolítják el. Ugyanakkor az orvos megpróbál annyit meghagyni a hímvessző szövetéből, amennyit lehetséges.

A hímvesszőn fertőzés is okozhat daganatokat. Kicsiny, fájdalmatlan seb például vérbaj (szifilisz) jele lehet. Fájdalmas, pici hólyagokat általában a közönséges herpesz okoz. Ritkán, lágyfekély (sankroid, ulkusz molle) okoz később kis fekélyekké alakuló hólyagokat. Egy vagy több, elemelkedő szilárd csomó általában genitális szemölcs, amit vírus okoz. Kicsi, szilárd, kráterszerű daganatot (molluszkum kontagiozum) egy másik típusú vírus okoz.

| hímvessző, pénisz, daganat
2009-02-13 11:03:37
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop